Haberler

Konya Şeker, Uydu Destekli Tarım Projesi'ni Hayata Geçirdi

Konya Şeker, 4 yıldır altyapısını hazırladığı "Uydu Destekli Tarım Projesi"ni tamamlayarak, tüm üretim sahasında uygulamaya başladı.

Konya Şeker, 4 yıldır altyapısını hazırladığı "Uydu Destekli Tarım Projesi"ni tamamlayarak, tüm üretim sahasında uygulamaya başladı.

Teknolojik imkanlar kullanılarak, zirai üretimin bilgi destekli yapılması ve verim artışının sağlanması hedeflenen projede, bilgi depolama, yönetim merkezi, uydu ve araziden oluşan üç ayaklı sistemle, arazinin röntgeni çekiliyor, depolanan bilgiler çerçevesinde kontrollü üretim gerçekleştirilebiliyor.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Uydu Destekli Tarım Projesini hayata geçirmek için 4 yıl önce ilk adımı attıklarını, projenin Konya Şeker hinterlandındaki tüm bölgelere ve tüm üreticilere eksiksiz, etkin şekilde hizmet verecek şekilde devreye alındığını söyledi.

Projenin pratik faydalarının yanında asıl önemsedikleri hususun sektörün rekabetçi yapısını güçlendirmesine yapacağı katkı olduğunu belirten Konuk, şunları kaydetti:

"Konya Şeker için pancar üretimi yapan kayıtlı çiftçi sayısı 45 bindir. Bizim hinterlandımızda pancar münavebesine kayıtlı arazi 2 milyon dekardır. Biz bu arazilerde tarımın daha teknik yapılabilmesi için ilk adımı toprak analiz laboratuvarı kurarak attık. Şimdi Konya Şeker'in her üreticisine kendi arazisiyle ilgili tahlil sonuçlarını, arazisinin durumunu ve zirai üretimle ilgili önerilerimizi anında aktarabiliyoruz. Anlık olarak üreticinin arazisini takip edebiliyoruz. Ürünün durumunu kontrol edebiliyoruz. Tarlanın neye ihtiyacı var, hangi gübre ne kadar kullanılırsa daha çok verim elde edilebilir tek tek biliyoruz. Elimizdeki bilgileri de üreticiyle paylaşıyor, teknolojinin imkanlarını kullanarak birim alandan daha çok verim alınmasına hizmet ediyoruz. Pilot uygulama yaptığımız bölgelerde çarpıcı sonuçlar elde ettik. Daha az girdi ile daha yüksek verim aldık. Bu teknolojinin nimetlerini pratiğe taşıyan sistemin sonuçları, sadece tonaja yansımadı ürünün niteliği de arttı." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Recep Konuk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title