Haberler

Konya Okulun Çatı Katında Fethullah Gülen Için Hazırlanmış Özel Oda Bulundu

Okulun çatı katında Fethullah Gülen için hazırlanmış özel oda bulunduKONYA'da OHAL kararları kapsamında kapatılan Özel Merve Güventaş Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi binasının çatı katında yapılan aramalarda, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in Konya'ya gelmesi halinde kendisi için hazırlanmış özel bir oda ve sohbet salonu bulundu.

Okulun çatı katında Fethullah Gülen için hazırlanmış özel oda bulundu

KONYA'da OHAL kararları kapsamında kapatılan Özel Merve Güventaş Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi binasının çatı katında yapılan aramalarda, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in Konya'ya gelmesi halinde kendisi için hazırlanmış özel bir oda ve sohbet salonu bulundu.

Karatay ilçesi Akçeşme Mahallesi Mengüç Caddesi'nde bulunan Özel Merve Güventaş Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında alınan mahkeme kararıyla okuldaki 19 bilgisayara el konuldu. Okulda yapılan arama sırasında binanın dışından bakıldığında çatı katında 2 adet pencere gören polis, binanın içinde yaptığı incelemede 1 adet pencerenin olduğunu belirledi. Çatı katında incelemesini sürdüren polis, merdivenin bittiği noktada sandalye ve çiçek saksı buldu. Arkasındaki duvarında alçılı kontrplakla kapatıldığını saptadı. Kontrplak kırıldığında arkasında kapı olduğunu fark eden polis, kapıyı açıp içeri girdiğinde, girişte büyük bir ayakkabılık, yaklaşık 250 kişi kapasiteli yerde halı, sedir ve üstünde minderlerle döşenmiş salon, bir adet özel bir oda, abdesthane, tuvalet, banyo ve mutfak bulundu. Ayrıca Kuran ve mealli bulundu. Gizli bölmenin örgütün lideri Fetullah Gülen için hazırlandığı ve Gülen'in Konya'ya gelmesi halinde gizli bölmedeki odada kalıp, solanda da örgüt üyeleriyle sohbet toplantısı yapabileceği ileri sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karatay Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title