Haberler

Konya O Muhtar Gözaltına Alındı.

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 24 kişi gözaltına alındı.

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Polisin, zaman zaman mahalle muhtarları eşliğinde yakalanacak kişiyi evinde gözaltına aldığından dolayı kapısında polisi gören Binkonut Mahallesi Muhtarı Fatih K., polise "Hayırdır ağabey bu kez kimi gözaltına alacağız" dedi. Ancak bu kez kendisi gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında örgütün ByLock adlı haberleşme programını örgütün kırmızı listesinde yer alarak kullandığı iddia edilen aralarında daha önce açığa alınan hakim ile üniversite öğrencisi, örgütün 'ev ablası' ve esnaflarında bulunduğu 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bugün polis tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 47 kişiden 24'ü gözaltına alındı. 23 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

MAHALLE MUHTARI BU KEZ KENDİSİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin, zaman zaman mahalle muhtarları eşliğinde yakalanacak kişiyi evinde gözaltına aldığından dolayı kapısında polisi gören Binkonut Mahallesi Muhtarı Fatih K., polise "Hayırdır ağabey bu kez kimi gözaltına alacağız" dedi. Ancak bu kez kendisi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden örgütün ev ablası olduğu ileri sürülen ve eşi daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Nurhak G. de, kendisi görüntüleyen basın mensuplarına "Güzel poz vereyim mi? İstermisin" demesi dikkat çekti.

Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title