Haberler

Konya'nın İlk Milli Maçı Takımımıza Uğur Getirsin"

MUHAMMED BOZTEPE - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da ilk kez bir milli maç oynanacağını anımsatarak, Konya Büyükşehir Stadı'nın A Milli Futbol Takımı'na uğur getirmesini temenni etti.

A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya ve Hollanda ile Konya'da yapacağı maçlar öncesindeki hazırlıkları AA muhabirine değerlendiren Akyürek, çok önemli iki karşılaşmaya ev sahipliği yapacaklarını ifade etti.

Milli takım gibi kendilerinin de bu iki maça hazırlandığını belirten Akyürek, "Türkiye'nin en önemli iki maçı diyebiliriz. Milli takımın hazırlandığı gibi biz de maçlar için hazırlandık. Konya ve diğer illerindeki vatandaşlarımız bu maça büyük ilgi gösteriyor. 42 bin kişilik stadyumumuzun tıklım tıklım dolu olacağına inanıyoruz. Milli takımıza Avrupa şampiyonası öncesinde büyük destek vereceklerini biliyoruz" diye konuştu.

Akyürek, maçların Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacak olmasının şehir adına büyük kazanç olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Stadımızı Avrupa ve dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapması için de hazırlamıştık. O süreç de gerçekleşmiş oldu. Milli takımımız hafta boyunca da Konya'da kalacak. Sanıyorum stadın ulusal bazda bir açılışı da gerçekleşmiş olacak. Kayacık tesislerini milli takım için hazırladık. Çimlerini değiştirdik. Binanın yenileme çalışmalarını yaptık. Uluslararası kriterler açısından milli maçta alınması gereken bütün önlemleri aldık. Milli takımımızın da orada kamp yapmasını bekliyoruz. Yaptığımız çalışmalarla, kentimizi milli takımların kamp yapacağı bir merkez haline getirdik."

"Milli maç heyecanı Konya'da oluştu"

Maça sayılı günler kala kentte milli heyecan oluştuğunu anlatan Akyürek, "Büyük bir heyecanla milli takımımızı Konya'ya bekliyoruz. Milli takımımız şehrimize geldiğinde Konyalıların takımımızı sevgiyle karşılayacağına inanıyorum. Çok güzel bir ev sahipliği yapacağımızı belirtmek istiyorum. Konya'da ilk defa bir milli maç oynanıyor. A Milli Futbol Takımımıza stadımızın uğurlu gelmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Burada her şey dört dörtlük olacak"

Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan da Konya'nın Letonya ve Hollanda maçlarıyla futbola doyacağını kaydetti.

Bu iki maçta taraftara büyük iş düştüğünü dile getiren Şan, maç boyunca skor ne olursa olsun A Milli Futbol Takımı'na destek beklediğini bildirdi.

Şan da Konya'nın milli takıma uğurlu gelmesini temenni ederek,  "İnşallah takımımızı, iki maçı da kazanmış şekilde yolcu ederiz. En azından gruplarda üçüncü olma hedefini burada tamamlamış olur. Stadımızda gerekli tüm önlemleri aldık. Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA yetkilileri stadımızı incelemeye geldi. Onların isteği doğrultusunda, stadımızın tüm kurallara uygun hale getirilmesi çalışmaları tamamlanma noktasına geldi. Konya ve stadında her şey dört dörtlük olacak. Aslolan milli takımımızın buradan galibiyetle ayrılması" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Akyürek Hollanda Letonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title