Haberler

Konya'nın 4 İlçesinin Çevre Düzeni Planı Beyşehir'de Konuşuldu

Beyşehir Gölü Havzası'nda bulunan 4 ilçenin çevre düzeni planı, Beyşehir'de masaya yatırıldı.

Beyşehir Gölü Havzası'nda bulunan 4 ilçenin çevre düzeni planı, Beyşehir'de masaya yatırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyşehir Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda, havzada yer alan Beyşehir, Derebucak, Hüyük ve Derbent ilçelerine yönelik hazırlanan çevre düzeni planı çalışmaları masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi sınırlarının yeni yürürlüğe giren yasa kapsamında 1 Nisan'dan itibaren daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından çevre düzeni planlarının hazırlanmasına yönelik bir karar alındığını ifade eden Yılmaz, planın 1 Nisan'dan sonrasına hazır olması için başlatılan çalışmalar kapsamında işin ihale edilerek konunun uzmanı şehir plancıları tarafından faaliyetlerin hızlı bir şekilde yürütüldüğünü ve çalışmada Beyşehir Gölü Havzası bölümüne gelindiğine vurgu yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı ise yeni yasayla birlikte ortaya çıkan konsept çerçevesinde köy ve beldelerin mahalle haline geldiğini hatırlattı.

Bundan dolayı bakanlığın yapmış olduğu çevre düzeni planının artık kapsamının değiştiğine vurgu yapan Osmanlı, "Dolayısıyla çevre düzeni planı kapsamında bakarak bu çalışmalara başladık. En önemli unsurlardan biri de bugüne kadar mesele olarak belki gündeme alınmayan birçok konu bu kapsamda ele alınacak" dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de Konya'da hazırlanan çevre düzeni planının Beyşehir Gölü Havzası ile ilgili bölümünü görüşmek üzere toplandıklarını anlatarak, bu planın Konya'da Karaman ilinin de birleştirilerek daha önce hazırlandığını ancak yeni büyükşehir belediyesi yasanının devreye girmesinin ardından yeniden hazırlanması gereği duyulduğunu belirtti.

Başıbüyük, hazırlanacak olan çevre düzeni planının özellikle ilçe yöneticilerini çok yakından ilgilendireceğini, planda hangi kısımların turizm ve tarım alanı olacağı, şehirlerin hangi tarafa doğru gelişeceğinin yer alacağını vurguladı.

Toplantıya katılan havzada yer alan Hüyük, Derbent ve Derebucak ilçelerinin kaymakamları da konuşmalarında bölgelerindeki potansiyellerden söz etti. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Derebucak Beyşehir Hüyük Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title