Haberler

Konya Mevlana Müzesi Önündeki İşyerlerinin Boşaltılmasına Esnaf Tepkisi Mevlana Müzesi Önündeki...

Konya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Mevlana Kültür Vadisi' projesi kapsamında Mevlana Müzesi ve çevresinde yapılacak yeni düzenleme kapsamında yıkılacak 18 işyerinin tahliye edilme kararına, işyeri sahipleri tepki gösterdi.

Konya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Mevlana Kültür Vadisi' projesi kapsamında Mevlana Müzesi ve çevresinde yapılacak yeni düzenleme kapsamında yıkılacak 18 işyerinin tahliye edilme kararına, işyeri sahipleri tepki gösterdi. Kendilerine yeni dükkan tahsis edileceği sözü verildiğini öne süren işyeri sahipleri, sözün yerine getirilmediğini ve mağdur edildiklerini iddia etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce başlatılan 'Türbe Önü Düzenlemesi' çalışmaları kapmasında Mevlana Müzesi önündeki ağaçlar sökülüp, yerinden kaldırılarak 25 bin kişilik büyük bir meydan oluşturulurken, etrafında bulunan iş yerlerinin de yıkılmasına karar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek dükkanları yıkılma kararı alınan esnafı ziyaret ederek kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi, yeni yer tahsis edileceğini belirtti.

Aradan geçen sürede bölgedeki istimlak çalışmalarını hızlandıran belediye ekipleri dükkan sahipleri ile anlaşarak para karşılığı iş yerlerini satın aldı. Vakıflara ait dükkanları da yerlerine başka bölgeden gayrimenkul vererek anlaşma sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, dükkanlarda kiracı olarak oturanlara da 10 gün içerisinde boşaltmaları için tebligat göndermeye başladı.

KIŞ GÜNÜNDE NEREYE GİDECEĞİZ

Kendilerine yer gösterilmeden dükkanlarından çıkarılmak istenen 18 işyeri sahibi ise uygulamaya tepki gösterdi. Bölgede hediyelik eşya satan Şahin Uysal, Türbe önünde faaliyet gösteren 18 esnafız. 4 ay önce belediye Başkanımız Tahir Akyürek gelerek esnafın mağdur edilmeyeceğini söyledi. Herkese yer yapılacağını ve projelerde bunların bulunduğunu vurguladı. Proje fotoğraflarında da bu dükkanlar görünüyor. Ama şimdi bu dükkanların bulunduğu yeri çim ekerek yeşillendirme çalışması yaptılar. Şimdi bize 'Dükkan yapılmayacak. Herkes başının çaresine baksın. Herkesi memnun edemeyiz' gibi sözler söylenmeye başlandı. Esnaf olarak mağdur durumdayız. İş yerlerimize 10 gün içerisinde boşaltmamız istenen tebligatlar gelmeye başladı. Kış gününde biz iş yerlerimizi kapatıp nereye gideceğiz Çevrede bulunan dükkanların fiyatları da çok yüksek. Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz dedi.

Esnaftan Halit Uysal da 10 gün içerisinde boşaltmamız isteniyor. Yer de gösterilmiyor. Malzemelerimizi nereye taşıyacağız diye konuştu.

İş yerini 6 ay önce açtığını ve masraf yaptığını ifade eden Fatih Hasırcı da Tüm birikimimi dükkanımı açmak için harcadım. İş yerimi tuttuktan kısa bir süre sonra çevre düzenlemesi başladı. Şimdi yer gösterilmeden iş yerlerimizi boşaltmamız isteniyor. 4 çocuğum var. Borçlarım da var. Ben bir esnaf olarak şimdi ne yapacağım dedi.

MAĞDUR EDİLMEYECEKLER

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bölgede çalışmaların devam ettiğini belirterek İlk aşamada mülk sahipleriyle anlaşmaya varılarak istimlaklar gerçekleştiriliyor. Daha sonra sıra kiracılara gelecek. Bölgede yeni dükkan yerleri planlıyoruz. Esnafı mağdur etmeme adına ne gerekiyorsa yapacağız dedi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahir Akyürek Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title