Haberler

Konya - Mahalle Olunca Unutuldu, Parktaki Fidanlar Kurudu

Konya'ya 20 Kilometre Uzaklıkta Bulunan Çarıklar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçinde Olduğu İçin 2009 Yılında Yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Merkeze Bağlı Meram Belediyesi'nin Mahallesi Haline Dönüştürüldü. Çarıklar, Mahalle Olduktan Sonra Unutuldu. Mahalle Olmadan Önce Belediye Başkanlığı Tarafından Yaptırılan Parkta Bulunan Yaklaşık 6 Bin Fidanın Büyük Bir Kısmı Kurudu, Elektrik Sistemleri Sökülerek Çalındı.

KONYA'ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çarıklar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olduğu için 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçiminde merkeze bağlı Meram Belediyesi'nin mahallesi haline dönüştürüldü. Çarıklar, mahalle olduktan sonra unutuldu. Mahalle olmadan önce belediye başkanlığı tarafından yaptırılan parkta bulunan yaklaşık 6 bin fidanın büyük bir kısmı kurudu, elektrik sistemleri sökülerek çalındı.

Dönemin Çarıklar Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Ali Şimşek, Çarıklar'ın 2004 yılında 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılan değişiklik sonucu Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katıldıklarını hatırlattı. Ardından 2009 yılında yapılan yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne yakın olduğundan Çarıklar'ın merkeze bağlı Meram Belediyesi'nin mahallesi haline dönüştürüldüğünü belirten Şimşek, Çarıklar'ın mahalle olduktan sonra hizmet yönünden unutulduğunu iddia etti.

Mehmet Ali Şimşek, "Beldenin girişine mahalle olmadan önce 200 bin TL maliyetle büyük bir park yaptırmıştık. Sulama şebekesi, ışıklandırılması, havuz sistemi tamamlanmıştı. Sadece çim ekilecekti. Kullanılır vaziyetteydi. Ama mahalle olduktan sonra hizmet durdu. Buradan belediye ekipleri çekildi. AK Parti'li belediyeler seçim beyannamelerine bakıldığı zaman mahalleye dönüştürülen beldelerde hizmetlerin aksamayacağını söylüyorlardı. Ama öyle olmadı. Şu an da terkedilmiş bölge haline geldik. Bu parka 6 binin üzerinde fidan dikilmişti. Şu an bunların yüzde 60'ı kurumuş vaziyette ve kurumaya da devam ediyor. Meram Belediyesi sadece mahalledeki çöpleri topluyor. Onun dışında hiçbir hizmet yok" dedi.

BELEDİYE NE DİYOR?

Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Günindi de bu konuda, "Çakırlar mahallesindeki park, belde olduğu dönemde düzenli bir proje içinde yapılmamış ve bize bağlandıktan sonra da düzenli bir proje dahilinde olmadığından ilgilenmedik. Fakat önümüzdeki dönemlerde projelendirilip iyi bir park haline getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca oradaki fidanlarda, sürekli bakım gerektirecek ağaç türünden olmadığı içinde ilgilenmedik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title