Haberler

Konya Liseli M.e.a.'nın, Cumhurbaşkanı'na Hareketten Yargılanmasına Devam Edildi

Liseli M.E.A.'nın, Cumhurbaşkanı'na hareketten yargılanmasına devam edildi Hasan DÖNMEZ- Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA) - KONYA'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın yargılanmasına devam edildi.

Liseli M.E.A.'nın, Cumhurbaşkanı'na hareketten yargılanmasına devam edildi

Hasan DÖNMEZ- Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA) - KONYA'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın yargılanmasına devam edildi. 18 yaşından küçük olduğu için duruşma gizli yapıldı.

Konya'da 23 Aralık 2014 tarihinde, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen ve kendilerine 'Halkçı Liseliler Grubu' olarak adlandıran gençler, Gedavet Parkı'nda toplanarak, Menemen'de 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı andı. Burada grup adına basın açıklamasını Meram Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi M.E.A. yaptı. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler sarf eden M.E.A. hakkında savcılık 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlattı.

OKULDA GÖZALTINA ALINDI

24 Aralık 2014 çarşamba günü saat 11.00'de Meram Endüstri Meslek Lisesi'ne gelen polisler, M.E.A.'yı sınıfında gözaltına aldı. M.E.A. sevk edildiği 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Avukatı Barış İspir de, aralarında İstanbul'dan gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 100 avukatın imzasıyla bir üst mahkeme olan 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklamaya itiraz etti. İtirazın kabulüyle iki gün cezaevinde kalan M.E.A., 26 Aralık 2014 sabahı tahliye edildi.

Olay kamuoyunda geniş yankı bulurken, Adalet Bakanlığı'nın M.E.A.?nın yargılanması için izin verdi.

'REDDİ HAKİME, RET'

Hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen M.E.A.'nın Konya 3'üncü Çocuk Mahkemesi'ndeki yargılanmasına bugün de devam edildi. 6 Mart günü yapılan ilk duruşmada M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, 'Mahkeme başkanı iddianameyi değerlendirmeden kabul ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde Konya'da 14 yaşındaki bir çocuğun 'Başbakan'a hakaret' suçundan yargılandığı ve davada aynı mahkeme başkanının, Adli Tıp tarafından çocuğun suçu idrak edemeyecek yaşta olduğu yönünde rapor vermesine rağmen, 5 ay hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktığı' gerekçesiyle 'reddi hakim' talebinde bulundu.

Avukat Barış İspir'in 'reddi hakim' talebi, görüşüldüğü 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

ARKADAŞLARI DESTEK VERDİ

Konya 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında M.E.A., ailesi, yakınları, avukatları, YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu katıldı. CHP'liler ve arkadaşları da duruşma salonu dışında bekleyerek M.E.A.'ya destek verdi. Yerli ve yabancı haber ajansları ile Danimarka'dan gelen bir televizyon kanalının ekibi de duruşmayı yakından takip etti.

Duruşmaya M.E.A.'nın yaşının 18'den küçük olması nedeniyle sadece avukatları ve ailesi alındı. Savcılıkta verdiği ifadesinin geçerli olduğunu söylediği öğrenilen M.E.A., Cumhurbaşkanı'na yönelik söylediği sözlerin eleştiri kapsamında olduğu, hiçbir devlet büyüğünü kastetmediğini savundu.

M.E.A.'nın ifadesinin ardından avukatları esasa ilişkin savunmalarını vermek için süre talep etti. Mahkeme heyeti de bu talebi kabul ederek duruşmayı 11 Eylül tarihine erteledi.

11 EYLÜL KARAR DURUŞMASI OLACAK

Duruşma sonunda açıklama yapan M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, "Bugün arkadaşımız mahkemede ilk ifadesini verdi. 11 Eylül'de bizim savunmalarımız hazır olursa, muhtemelen karar verilecek. Adaletin er geç siyasetin dışında, siyasi baskının dışında gerçekleri yansıtır şekilde vuku bulacağını ve bu anlamda müvekkilimizin beraat edeceğini inanıyorum" dedi.

KONUŞMALAR BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE DEĞERLENDİRİLMELİ

YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da "Türkiye'de adliyelerde yargısız infazların yaşandığı bir dönemdeyiz. İstanbul'da yaşanan olay hale tazeliğini koruyor. Burada istiyoruz ki, adliyeler yargısız infazların gerçekleştiği yerler olmasın. Bu gibi olaylarda İnsan Hakları Mahkemesi'nin altını çizdiği ve vurguladığı bir husus var. Konuşmalar, konuşmanın bütünlüğü içerisinde değerlendirilmeli ve görünür gerçeklik gözetilerek hareket edilmelidir" dedi.

"OKULDA OLMAM GEREKİYOR"

Liseli M.E.A. da duruşma sonunda yaptığı açıklamada, bugün bu saatlerde okulda olması gerektiğini belirterek, "Bugün bu saatlerde benim okulda olmam gerekiyordu. Ama bugün de adliye binasındayım. Ben sürekli adliyeye gelip gitmek istemiyorum. İnşallah önümüzdeki duruşmada beraat etmek istiyorum. Daha rahat bir şekilde geleceğime hazırlık yapmak istiyorum" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kayhan İspir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title