Haberler

Konya Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Özgül Açıklaması

"Kurumumuz, toplumun en temel hakkı olan güvenilir gıdaya erişim konusunda sorumluluğunun farkında olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edecektir"

Konya Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Recep Özgül, toplumun güvenilir gıdaya erişimi konusunda, üzerlerine düşen görevi yerine devam edeceklerini söyledi.

Özgül, kurum binasında düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, kurumlarının Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yetki verilen araştırma kuruluşlarına dahil edildiğini ifade etti.

Gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturan katkı, kalıntı, bulaşan, mikroorganizmalarla ilgili analizlerin en son bilimsel, teknolojik gelişmelerle yüksek güvenilirlik düzeyinde gerçekleştirildiğini belirten Özgül, Türkiye'de kamu laboratuvarları arasında "TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi Belgesi"ni ilk kendi kurumlarının aldığını bildirdi.

2023 vizyonuna adapte olduklarını, "Marka şehir Konya'nın marka laboratuvarı olmak" istediklerini aktaran Özgül, şunları kaydetti:

"Laboratuvarımızın, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları'nın Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardı'na uygunluğunu sağlamak amacıyla Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Şu anda 60 analizimiz akreditasyon kapsamında bulunmaktadır. Müdürlüğümüz, Konya ve bölge illerinde faaliyet gösteren sanayicilerimizin su ve atık su analizlerini yaptırabilecekleri yetkili bir laboratuvar olmaması nedeniyle firmaların sıkıntı yaşamamaları için bir çalışma başlatmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından atık su konusunda yeterlilik belgesi almıştır. Halen bölgedeki atık su konusundaki yetkili tek laboratuvardır. Laboratuvarımız, diğer illerde yapılamayan bazı analizler konusunda da 81 ilimizin tümüne hizmet vermektedir. Kurumumuz, toplumun en temel hakkı olan güvenilir gıdaya erişim konusunda sorumluluğunun farkında olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edecektir."

Toplantının ardından, Özgül, basın mensuplarına mikrobiyoloji, katkı, kalıntı, mineral, mikotoksin, histoloji incelemelerinin yapıldığı laboratuvarları gezdirdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title