Haberler

Konya Dünya Rekoru Kıran Milli Halterci Nazmiye?nin Baba Evinde Sevinç

Dünya rekoru kıran milli halterci Nazmiye'nin baba evinde sevinçRİO 2016 Paralimpik Oyunları'nda 41 kilo mücadelesinde 104 kilo kaldırıp dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan milli halterci Nazmiye Muslu Muratlı'nın babası İsmail Muslu, kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

Dünya rekoru kıran milli halterci Nazmiye'nin baba evinde sevinç

RİO 2016 Paralimpik Oyunları'nda 41 kilo mücadelesinde 104 kilo kaldırıp dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan milli halterci Nazmiye Muslu Muratlı'nın babası İsmail Muslu, kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Baba Muslu, "Kızım olimpiyatlara gitmeden önce Türkiye'ye bu madalyayı getireceğini söyledi. Gaziler, şehitler, demokrasi için mücadele edeceğini belirtti. Kızımın çabası Türkiye'yi dünyaya duyurmaktı. Bunu da gerçekleştirdi. Kendisiyle gurur duyuyorum" dedi.

TARİHE GEÇTİ

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Konya Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu Muratlı, Brezilya'nın Rio de Janerio kentindeki oyunların halter kategorisinde 41 kiloda podyuma çıktı. Milli halterci, 104 kilogram kaldırarak altın madalya kazanırken, dünya rekorunun sahibi oldu. Milli sporcu, ayrıca Paralimpik'te üst üste altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.

'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'

Milli sporcunun başarısı Konya'da yaşayan ailesini sevince boğdu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, 'Konya'nın gururu, Türkiye'nin umudu. Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda başarılar dilerim' yazılı masajının bulunduğu afiş önünde açıklama yapan milli haltercinin babası İsmail Muslu, kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Kızının çabasının Türkiye'yi dünyaya duyurmak olduğunu belirten baba Muslu, şöyle dedi:

"Kızım olimpiyatlara gitmeden önce Türkiye'ye bu madalyayı getireceğini söyledi. Gaziler, şehitler, demokrasi için mücadele edeceğini belirtti. Kızımın çabası Türkiye'yi dünyaya duyurmaktı. Bunu da gerçekleştirdi. Kendisiyle gurur duyuyorum."

'HASTALANDI, AMA BAŞARDI'

Yarışmadan sonra internet üzerinden kızı ile görüştüğünü de anlatan baba Muslu, "Çok seviniyor ve çok mutlu. Biz kazanacağını zaten biliyorduk. Orada hava değişiminden dolayı biraz üşütmüş. Buna rağmen zor oldu ama Türkiye için başardı." dedi.

'ŞAKAYLA BAŞLADIK, GERÇEK OLDU'

Kızının küçük yaşından itibaren ağırlık kaldırmayı sevdiğini de belirten İsmail Muslu, şunları söyledi:

"Kızım küçük yaştan beri ağırlık kaldırmayı çok severdi. Su dolu bidonu kaldırırdı. Evimizin inşaatını yaparken tuğlaları üst katlara çıkaran makaranın ipini çekerdi. O zaman şakayla karışık 'Kızım sen halterci olacaksın. Türkiye'nin gururu olacaksın' diye takılırdık. Şakayla başladık, gerçek oldu. Evde canı sıkılmasın, hobi olsun diye haltere gönderdik. Sonucunda güzel oldu. Türkiye için büyük başarılar elde etti. Bu duruma gelmesinde annesinin de emeği çok oldu. Bir ara kendisi halteri bırakmak istedi, annesi ise teşvik etti ve devam etmesini sağladı. Kızımın bundan sonra da birçok başarıya imza atacağını düşünüyorum.??

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazmiye Muslu Türkiye Muratlı Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title