Haberler

Konya'dan Müsiad Expo'ya Çıkartma

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’cısı 9 Kasım Salı günü İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO'nun 16'cısı 9 Kasım Salı günü İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Konya'dan 14 firmanın katıldığı fuar MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Konya'da faaliyet gösteren gazete ve televizyon temsilcileriyle birlikte gezdi. Ziyaret öncesi basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "Ülkemizle ilgili olumsuz algı operasyonlarının yürütüldüğü, birtakım organizasyonların kasıtlı olarak iptal edildiği bir ortamda, MÜSİAD EXPO'nun CNR Fuar Merkezi'nin 8 holünün tümünü kapsaması, ne katılımcı ne de ziyaretçi olarak kimsenin iptal talebinde bulunmaması MÜSİAD farkının önemli bir göstergesidir. 15. MÜSİAD fuarında 123 ülkeden 7 bin 250 seçkin işadamı ve 100 binin üzerinde ziyaretçi ile iş dünyasını ortak noktada buluşturan EXPO'da, bu sene ziyaretçi sayılarında ciddi bir artış görülmektedir. MÜSİAD Konya Şubesi olarak üyelerimizin ticaret hacimlerini artırmaları ve üyelerimiz arasındaki kaynaşmanın sağlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Konya iş alemi olarak "Hedef Afrika" sloganı ile yaptığımız çalışmalara MÜSİAD EXPO olumlu katkılar sağlayacaktır. Ülkemizin ekonomide yaşadığı değişim ve gelişimin aynası olarak gördüğümüz fuarımızın, yeni pazarlar ortaya çıkarması, yeni işbirliklerini doğurması ve ülkemizin 2023 vizyonunda 500 Milyar Dolarlık ihracat hedeflerine katkı sağlaması en büyük temennimizdir. Fuara katılarak bizleri onurlandıran ve 1250 m2'lik alanda stant kurarak MÜSİAD Konya Şubesi'ne Lider Şube unvanını kazandıran 14 firmamızı ayrı ayrı tebrik ederim. MÜSİAD Konya Şubesi olarak MÜSİAD Expo'ya çıkarma yapan Konyalı firmalarımızın daima arkalarında olacağımızın bilinmesini isterim" diye konuştu.

Toplantının ardından MÜSİAD Başkan Dr. Lütfi Şimşek'in Başkanlığındaki Konya heyeti fuara katılan Konya Şeker, Lusna Makina, Petek Plastik, Tümosan, Mikron-iş, Yükselen metal kalıp, Kombassan gıda, İttifak Holding bünyesindeki İmaş, Selva ve Seha yapı, 3. İstanbul inşaat, Özbey Hijyenik ürünleri ile Hamme Makinenin stantlarını ziyaret etti.

"Konya- Kıbrıs uçuşları bu yıl içerisinde başlamalı"

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Basın mensuplarından oluşan heyet daha sonra KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un da katıldığı akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada konuşan Konyalı sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Mustafa Büyükdede birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Büyükdede, "Bu birlik ve beraberliği iş dünyasına da yansıtmak bizim en büyük görevlerimizden biridir. Bu fuarda da onu gördük. Konya'dan katılan firmaların ilgisi bizleri son derece memnun etmiştir. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür organizasyonu katılım, firmaları ve Konya'yı daha da güçlü kılacaktır. Gücünüze güç katmaya devam edin" dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkan Dr. Lütfi Şimşek ise, "KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun bey Konya'ya ayrı bir önem vermektedir. Geçtiğimiz yıllarda Konya- Kıbrıs İş Konseyini gerçekleştirmiştik. O toplantıda Konya ile Kıbrıs arasında bir hava köprüsü kuralım kararı çıkmıştı. MÜSİAD Konya Şubesi olarak o günden beri çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Hatta buna İran Tahran-Konya, Konya-Kıbrıs uçuşları da gerçekleşirse her iki tarafı da mutlu edecek yeni bir alan oluşacaktır. İnşallah bu uçuşların en kısa sürede başlamasını sabırsızlıkla beklemekteyiz. MÜSİAD EXPO fuarında 14 üye firmamız ile yerimizi ardık. 1250 metrekarelik alanda stant kuran firmalarımızı MÜSİAD Konya Şubesini zirveye taşımıştır. Firmalarımız MÜSİAD Konya'nın yüzünü ağarttılar. Şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimin adına katılımcı üye firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Toplantıda son olarak söz alan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakan Sunat Atun da, "Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız ama Konya'da benim ata vatanım. Her ziyaretimde vurguluyorum, Konya'nın kalbimizde ayrı yeri ve önemi vardır. Konya bizim için bir numaradır, bir tanedir, İkincisi de yoktur. Konya-Kıbrıs hava bağlantısı son derece önemli bir karar olacaktır. Hem sanayisi hem de geliri Türkiye ortalaması üzerinde olan Konya ve Konyalımıza bir çıkış kapısı olacaktır. Ümit ediyorum ki 2016 yılı bitmeden seferler başlar ve İlk seferi de inşallah birlikte yaparız. MÜSİAD EXPO'da gördük ki hangi hole girdiysek önce Konya firmaları kendini gösterdi. Gıdadan inşaat stantları kuran Konya firmalarını tebrik ediyorum. Kıbrıs'ımızda 2000 metrekarelik alanda ile ilk kez yerini aldı. Kültürden turizme, sanayiden eğitime kadar her alanda yerimizi aldık ve bir sonraki fuara 5 bin metrekarelik alanda yer almayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Sunat Atun konuşmasının ardından Başkan Dr. Lütfi Şimşek'e ve Büyükdede'ye hediye takdim etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Lütfi Şimşek İstanbul Kıbrıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title