Haberler

Konya'dan Kısa Kısa

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Göl Feneri Kültür ve Dayanışma Derneği aşevi kuruyor.

Göl Feneri Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Takavcı, Beyşehir'deki esnaflar ile ilçe dışında yaşayan hayırsever işadamlarının da maddi desteğiyle faaliyet gösterecek bir aşevi kuracaklarını bildirdi. Bu aşevinden yılın 365 günü yatalak hasta, yaşlı, ihtiyaç sahibi ve özürlü vatandaşların istifade edebileceğini belirten Takavcı, bu insanların üç öğün sıcak AŞ imkanının karşılanacağını söyledi.

DEREBUCAK'A ÖĞRENCİ YURDU

KONYA (İHA) - Konya'nın Derebucak

İlçe Kaymakamı Oktay Ateş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçeye

orta öğretim karma öğrenci yurdu yapılacağını bildirdi. Kaymakam Ateş, yaptığı açıklamada, 96 kişi kapasiteli öğrenci yurdu projesinin inşaatı ile ilgili ihalenin sonuçlandığını belirtti. Ateş, ihaleyi kazanarak inşaatın yapımını üstlenen firma ile sözleşmenin imzalandığını, yer tesliminin ardından çalışmaların başlayacağını kaydetti. Kaymakam Ateş, yeni öğrenci yurdunun ilçe halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.

ORGANİK KİRAZ VE ÇİLEK FESTİVALLE TANITILACAK

KONYA (İHA) - Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde geleneksel Organik Çilek, Kiraz Kültür Festivali 7 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Beldede bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek şenlik hakkında bilgi veren İlmen Belde Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, etkinliğe tüm bölge halkının davetli olduğunu belirtti. Festivali düzenlemekteki amaçlarından söz eden Şahin, bu etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek, "Devletimizle halkımızın kaynaşmasını sağlamayı amaçlayan bir festival olacak. Bölgemizin organik tarıma çok yatkın oduğunu devletimizi idare eden isimlere ulaştırmak, bir de çiftçimizin bu konudaki gayret ve emeklerini, üretilen ürünlerin pazarına ne şekilde hazırlayıp sunduğumuzu yerinde göstermek, nasıl bir ortamda ürün yetiştirildiğini ve bu ürünün pazarda gördüğü alakayı gözler önüne sermek

için bu etkinlikleri bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

İMRENLER'DE YAYLA SEVİNCİ

KONYA (İHA) - Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinin simgesi haline gelen yaylaların muhafaza ormanı alanından çıkarılmasına yönelik başlatılan çalışmalar yörede sevinç yarattı.

İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, yaptıkları çalışmalarla yaylalar bölgesinin muhafaza ormanı alanından çıkarıldığını söyledi. Bu bölgede 2/B çalışmasının başlatıldığını ve bitmek üzere olduğunu ifade eden Şenönder, "İmrenler Yaylalarının 300-400 yıl öncesine dayanan bir tarihi geçmişi bulunuyor. Bölgemizde böylesine güzel 120 hektarlık bir sahaya yayılmış olan, iki tarafı da ormanlık olan başka bir yayla yok. Dış yatırımcıların cazibe ile baktığı bir alandı. Atalarımız, yaylalarımızı orman içinde bırakarak muhafaza edeceğini düşünmüş ve bu yüzden maalesef bugüne kadar gelişimini tamamlayamamıştır. Orman içinde kaldığından dolayı sıkıntı teşkil eden yaylalarımız yaptığımız çalışmalarla muhafaza alanından çıkarıldı. Şimdi ise 2/B çalışmaları başladı ve bitmek üzere" dedi.

Başkan Şenönder, amaçlarının bölge insanının eskiden olduğu gibi yaylasına çıkarak rahat etmesi ve yayla yaşamı sürmesi olduğunu sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Oktay Ateş İmrenler Beyşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title