Haberler

Konya'dan İsrail Saldırılarına Tepki

Konya Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları protesto etti.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etti.

Kayalıpark'ta gerçekleştirilen protesto gösterisinde konuşan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, "Bu mübarek Ramazan gününde müminler için rahmet ayı olan bu ayda ileri sürülen gerekçelerin hiç birisi, İsrail vahşetinin sınır tanımayan katliamlarının gerekçesi olamaz. Bu katliamların hiçbir gerekçeyle izahı mümkün değilken, meşru müdafaadan söz edilmesi mümkün değildir. Canilerin yaptığı en makul ifadeyle orantısız güç kullanımı olarak tezahür etmektedir. Bu vahşete ve saldırganlığa bir an önce son verilmeli, seri katiller durdurulmalıdır. Çünkü bu soykırım, nitelikli saldırganlığın nedeni, cinayette sınır tanımayarak acımasızlığın doruklarında yapılan saldırılar, korku salmaya dönük etnik arındırma ve hicret etmeye zorlama girişimidir" dedi.

Yapılan saldırıların Filistinli Müslümanların cesaretini artırdığını ifade eden Selvi, "Siyonistlerin bu kirli saldırganlıkları işlerine yaramamıştır ve yaramayacaktır. Bunun için de sığınaklara mahkum olarak yaşamak durumundadırlar. İsrail'in başta ABD ve İngiltere desteğindeki yüzyıllık politikası saldırganlıklarla, işgallerle ve ölümlerle Filistinlileri yok edebileceği ve Siyonist toprağı haline getirileceği vehmi iflas etmiştir. İsrail, Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devletini kabul etmeye mahkumdur" diye konuştu.

İsrail saldırganlığının derhal sonlandırılması gerektiğini belirten Selvi, "Filistinli kardeşlerimize uygulanan tecrit ve ambargolar kaldırılmalıdır. Bunun için de hayırlı sona erişinceye kadar mücadelemiz, karşılaştığımız olumsuzluklar giderilinceye kadar tepkilerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Toplanan grup, "Kahrolsun İsrail" sloganları attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filistin İsrail Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title