Haberler

Konya'da Uluslararası Bağlantılı Uyuşturucu Operasyonu

Konya'da 2011 yılında 135 kilo eroinle yakalanan ve tutuklanan şüphelinin bağlantılarını 13 ay boyunca takip eden polis, 3 ilde 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

Konya'da 2011 yılında 135 kilo eroinle yakalanan ve tutuklanan şüphelinin bağlantılarını 13 ay boyunca takip eden polis, 3 ilde 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Takip sırasında Almanya'dan Hollanda'ya götürülen 250 kilogram da eroin ele geçirildi.

2011 yılı Aralık ayında, 135 kilogram eroinle yakalandıktan sonra tutuklanan Yılmaz T'nin (35) bağlantılarını 13 ay süreyle takip eden Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, operasyon için harekete geçti.

Konya'da 5, Mersin'de 2 ve Sakarya'da 1 kişi, eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Konya'da gözaltına alınan Oral C'nin (45) suç örgütünün liderliğini yaptığı iddia edildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

-Operasyon uluslararası boyuta taşınmış-

Polisin takibi sırasında 2012 yılı Mayıs ayında Konya'nın Karatay ilçesinde bir depodan tıra yüklenen 250 kilogram eroinin, gıda maddeleri arasında Almanya'ya götürüldüğü, buradan konteynerler içinde Hollanda'ya taşındığı belirlendi.

Konya polisinin ihbarıyla teslimat sırasında eroine el konulduğu, Almanya'da gözaltına alınan 4 kişi ile Hollanda'da yakalanan 1 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Polisin bu operasyonlarında toplam 385 kilogram eroin ele geçirildiği, biri yurt içinde 5'i yurt dışında toplam 6 kişinin tutuklandığı ve gözaltına alınan 8 kişinin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

-Olayın geçmişi-

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 22 Aralık 2011'de, içinde eroin bulunan bir aracın kentten geçeceği bilgisine ulaşmış, Yılmaz T, (35) kiraladığı araçla seyir halindeyken, Konya-Adana karayolu kent girişinde polisleri fark edince "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başlamıştı.

Jandarmanın da desteğiyle ekipler, yaşanan kovalamacanın ardından merkez Karatay ilçesi İsmil beldesinde şüpheli aracı durdurmuş, bagaj kısmına gizlenmiş 135 kilo eroini ele geçirmişti. Suçlamaları "Uyuşturucudan haberim yok" diyerek kabul etmeyen zanlı, mahkemece tutuklanmıştı.

Muhabir: Ahmet Akbıyık / Murat Aslan

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Hollanda Almanya Mersin Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title