Haberler

Konya'da Trafik Toplantısı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, trafik hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, trafik hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Valilik binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Emniyet Trafik Şube Müdürleri ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, "Bizim buradaki amacımız kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, hadiseler ve olayları basın mensupları vasıtasıyla halka duyurmaktır" dedi.

Toplantı, trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Yılmaz'ın sunumuyla devam etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz, il genelinde son 6 aylık veriler ile 2013 yılındaki verileri karşılaştırınca toplam kaza sayısında yüzde 6'lık bir düşüş göründüğünü söyledi. Yılmaz, "Yaralamalı kazalarda yüzde 7'lik bir düşüş, yaralı sayısında ise yüzde 11'lik bir düşüş var. Kaybettiğimiz vatandaş sayısı ise 51'de sabit kalmıştır. İlimizdeki araç sayısı, 2013-2014 6 aylık dönemleri kıyasladığımızda yüzde 2.87 oranında artmasına rağmen kaza sayısında yüzde 6'lık bir düşüş meydana gelmiş" diye konuştu.

Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Yılmaz, Konya'da Türkiye sıralamasında araç sayısının az olmasına rağmen trafik kazalarındaki ölümlerin sayısındaki fazlalığın sebebini de açıkladı. Yılmaz, "İlimiz araç sayısı bakımından Türkiye sıralamasında 6. sırada yer alıyor. Ölümlü ve yaralanmalı kazada 2012'de 5. sırada, 2013'te 4. sırada, 2014'te birazcık iyileşmeyle 6. sıraya gerilemişiz. Fakat kaybettiğimiz vatandaş sayısında her 3 yılda da 3. sıradayız Türkiye genelinde. Araç sayımız 6. sırada olmasına rağmen kaybettiğimiz vatandaş sayısında 3. sıradayız. Bu bizim için kötü bir durum gibi görünse de bunun sebebi ilimizin genişliği, bölge trafiğe bağlı yolların uzunluğudur" şeklinde konuştu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz, trafikte alınan önlemler hakkında ise, "İlimizde meydana gelen kazaların bilimsel ve teknik metotlarla detaylı ve kapsamlı olarak incelenmesi, kazaların azaltılması yönünde güvenlik önerilerinin belirlenmesi, trafik sistemini oluşturan tüm unsurların iyileştirilmesi amacıyla bilgisayar veri tabanlı 'Kaza Projesi' geliştirilmiştir. Geliştirilen bu 'Kaza Projesi'nden yüzden fazla, farklı veri alınmakta ve bu veriler sayesinde kazalar Emniyet Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi işbirliği ile derinlemesine kaza analiz metodu ile incelenmektedir" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Yılmaz Muammer Erol Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title