Haberler

Konya'da Temel Atma ve Açılış Töreni

Konya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapımı tamamlanan 8 tesisinin açılışı yapılırken, 34 tesisin de temeli atıldı.

Konya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapımı tamamlanan 8 tesisinin açılışı yapılırken, 34 tesisin de temeli atıldı.

Kültürpark'ta düzenlenen açılış ve temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, 10 yılda Konya'ya yapılan yatırımların maliyetinin 3 milyar TL olduğunu söyledi. Özkaldı, Mavi Tünel aracılığıyla Konya Ovasına su aktarımının yapılmasıyla Konya'nın tahıl ambarı kimliğinin yanı sıra Türkiye'nin önemli gıda üretim merkezlerinden olacağını kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, temeli atılacak projeler arasında Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri arasında imzalanan protokol gereği Mavi Tünel'den Konya'ya içme suyu getirilmesi ile ilgili ana isale hattının da olduğunu hatırlattı. Konya'da içme suyunun yüzde 80'inin yer altı sularından karşılandığını, Mavi Tünel'in Konya Ovası'nın sulanmasının yanında Konya'nın içme suyu ihtiyacının karşılanması açısından da büyük önem arz ettiğini ifade eden Akyürek, "Şuana kadar tamamını enerjiyle elde ettiğimiz içme suyu bundan sonra Mavi Tünel yoluyla elde edilecek. Böylece su maliyetimizde daha aşağıya düşmüş olacak. Zaten Türkiye'de büyükşehirler içinde en ucuz kullanımda olan içme suyu o zaman daha da hesaplı hale gelecek" dedi

Törene katılan milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Türkiye'nin yüz ölçümü en büyük şehri Konya'nın bu yatırımları hak ettiğini dile getirdi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, kadim başkent Konya'nın kadim 'Su' sorununun, sorundan korkmak yerine sorunu yönetmek için gayret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sayesinde projelerle aşıldığını bildirdi.

"KONYA'YA VERDİĞİMİZ MÜJDELERİN DEĞERİ 2 MİLYAR TL"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçmişte basit bir gölet için Bakanlar Kurulu'nun temel atma törenlerine gittiğini, artık milyonluk eserlerin temel atma töreninin bile çok basit hale geldiğini söyledi. Konya'ya gelirken eli boş gelmediklerini, 25 müjde ile geldiklerini, bunların toplam maliyetinin 386 milyon TL olduğunu dile getiren Eroğlu, toplamda son 5 ayda Konya'ya 105 müjde verdiklerini, bunların değerinin 2 milyar TL olduğunu vurguladı. Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Konya'yı çok sevdiğini anlatarak, "Başbakanımız bize her zaman Konya projelerini soruyor. Konya'ya gideceğimi söyleyince Başbakanımız duygulandı ve dedi ki, 'Bütün Konyalılara selamlarımı ilet ve gereğini de yap. Kesenin ağzı Konya için açık.' Gerçekten dünya lideri Başbakanımıza gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"KONYA'YA HİDROELEKTRİK SANTRALİ KURMAK MÜMKÜN"

2013-2014-2015 yılını Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Konya'da yatırım yılı ilan ettiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, "Bugün temelini atacağımız projeler arasında en önemlisi Konya'ya su getirecek isale hattıdır. Konya içme ve sanayide kullandığı suyu kuyulardan çıkarıyor. Dedik ki, Mavi Tüneli buraya bağlayarak Konyamıza yılda 100 milyon metreküp su verelim. Bu bölgeye içme ve kullanma suyu vereceğiz. 212 kilometrelik, 2 metre 20 santim çapında borularla Konya'ya suyu getireceğiz" şeklinde konuştu.

Mavi Tünel ve barajlardan elektrik enerji elde edilmesi için Konya'ya bir hidroelektrik santrali kurulmasına izin verilebileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Konya'nın elektrik üretim tesisi yok. Mavi Tünel ve barajlar o kadar verimli ki. Bağbaşı Barajını bitirdik. Afşar ve Bozkır Barajlarını da buraya bağlıyoruz. Şimdi buradan elektrik üreteceğiz. Burada hidroelektrik enerji santrali kurmak mümkün, muhtemelen 20 megavat gücünde. Diyoruz ki, bunu da Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapsın, gelin müracaat edin. Artık Konyamızın bir elektrik üretim tesisi olsun" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, Konya içme suyu isale hattının yapımı için ihaleyi kazanan yüklenici firmanın temsilcisinde projeyi erken bitirilmesini istedi, 23 Nisan 2015 saat 15.15'e söz aldı. Apa Hotamış İletim Kanalı'nın 2016 yılı yerine 1 yıl öne çekilmesi sözünü de alan Bakan Eroğlu, protokol imzaladı.

Yapımı tamamlanan 8 tesisinin açılışı ve 34 tesisin temeli, canlı bağlantılarla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Konya protokolü tarafından butona basılarak yapıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Kültürpark Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title