Haberler

Konya'da Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon: 4 Tutuklama

Konya’nın Hadim ilçesinde jandarmanın tarihi eser kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda Selçuklu, Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait 98 adet sikke ile 1 adet yüzük ele geçirildi.

Konya'nın Hadim ilçesinde jandarmanın tarihi eser kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda Selçuklu, Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait 98 adet sikke ile 1 adet yüzük ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklandı.

Olay, 21 Haziran'da Hadim Göynükkışla Mahallesi Dağdibi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede tarihi eser kaçakçılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kaçak kazı yapılan bölgede çalışma başlatan ekipler, kendilerini fark eden bir grup şüphelinin kaçtığını gördü. Jandarma elinden kaçırdığı şüphelilerden geriye kalan patlayıcılara, parmak kameralara, jeneratörlere ve hiltilere el koydu. Kaçan şahısları yakalamak için bölgede geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, olaydan 5 gün sonra aynı bölgede yapılan kontrolde oda büyüklüğünde bir mağarada kaçak kazı yapan 8 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Kaçakçılarla birlikte Selçuklu, Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait olduğu öğrenilen 98 adet sikke ve 1 adet yüzük ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden C.F. (45), Y.B. (33), A.Y. (45) ve B.İ. (47) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuklu Hadim Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title