Haberler

Konya'da "Siber Suç" Operasyonu

Konya'da, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ele geçirip sahte kimlikle internet üzerinden alışveriş yaptığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çok sayıda kişinin, bilgileri olmadan kredi kartlarıyla alış veriş yapıldığına dair başvurusu üzerine harekete geçti.

Takibe başlayan polis, ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini kullanarak düzenledikleri sahte kimlik belgeleriyle internet üzerinden sipariş verdikleri ürünü almak için kargo şirketine gelen şüphelileri suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan M.Ş.D, R.B, M.D, İ.E, H.Ö. ve S.B'nin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda bulunan bilgisayarlar incelendi.

İncelemeler sonunda 37 bin kredi kartı bilgisi ve şifreleri ile çok sayıda banka ve fatura ödeme sitelerine ait sahte web sayfası bulundu.

44 kişiye ait sahte olduğu değerlendirilen kimlik belgesi ele geçiren polis, ayrıca kargo şirketlerinden henüz teslim alınmamış 4 televizyon, 1 yemek takımı, 7 kombi, 1 set üstü ocak, 1 klima, 1 mikrodalga fırına da el koydu.

2 ruhsatsız av tüfeği ile sahte kimlik basımında kullanılan yüksek çözünürlüklü yazıcı ve 2 adet sahte soğuk mühre el koyan polis, gözaltındaki 6 şüpheliyi sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi.

Şüphelilerden biri hastane çıkışında kendini görüntüleyen gazetecilere "selfie de alıyor musunuz?" diye sordu.

Adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklandı. Operasyon kapsamında 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title