Haberler

Konya'da Ramazan Bayramı

Konya’da, Ramazan bayramı namazını kılmak için vatandaşlar camilere akın etti.

Konya'da, Ramazan bayramı namazını kılmak için vatandaşlar camilere akın etti. Sabah 06.24'de kılınan namaz için vatandaşlar erken saatlerde camilere gelmeye başladı. Mevlana meydanında binlerce kişinin katılımıyla kılınan bayram namazına Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de geldi. Mevlana meydanına gelen vatandaşlar, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın verdiği vaazı dinledikten sonra saf tutarak namaza durdu. Kılınan namazın ardından cemaate şeker dağıtıldı.

Namaz sonrası bayram mesajı veren Konya Valisi Muammer Erol, bir bayram sabahında olduğumuzu belirterek "Bu vesile ile geçen Ramazan ayı boyunca Müslümanların yaptıkları bütün ibadet ve taatların kabulü ile bayramın mübarek olmasını dileyelim herkes için. İnşallah bayramlardaki sevincin sonrasında da devamı için, bugünün bayramdaki bu kardeşlik gününün dayanışmasının, hoşgörünün, affediciliğin sonraki günlerde de devamı adına birbirimizle kol kola, gönül gönüle olmayı Cenab-ı Hak hepimize nasip etsin diye dua edelim. En güzeli bu olur herhalde" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, bayramların büyük bir kucaklaşmanın sevginin barışın hakim olduğu gün olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hiçbir şey yoksa birbirimize verecek hediyedir, destektir ve diğer şeyler yani birbirimize verebileceğimiz bir şey yoksa, hiç olmazsa bir tebessümü, bir selamı eksik etmeyelim." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Tahir Akyürek Muammer Erol Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title