Haberler

Konya'da Mısır'daki Darbenin 100. Günü Protesto Edildi

Konya'da Rabia Platformu Mısır'daki darbenin 100.günü nedeniyle gerçekleştirdiği eylemle darbecileri protesto etti.

Konya'da Rabia Platformu Mısır'daki darbenin 100. günü nedeniyle gerçekleştirdiği eylemle darbecileri protesto etti.

Kayalıpark alanında düzenlenen eylemde ilk olarak Mısır'da ölenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Rabia Platformu sözcüsü ve Genç Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Çetin yaptığı açıklamada, darbeye karşı direnen gençler olarak Mısır'da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini söyledi. 3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katilinin iştirakçisi olarak kabul ettiklerini dile getiren Çelik, "Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Mısır halkının iradesinin Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş sivil iradesinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz. Dünya Gençliği'ni darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Herkes için bütün insanlar ve insanlık için adil, özgür, barışçıl ve inançlara saygılı, her türlü ayrımcılığa ve her türlü ayrıcalığa son verecek yeni bir dünya istiyoruz. Bu yüzden Rabia-tül Adeviyye Meydanı'nda yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacağız. Bu yüzden Mısır'da darbe son buluncaya, millet iradesi yeniden hakim oluncaya kadar isyanda olacağız. Bu yüzden darbeye itirazlarında, darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacağız" dedi.

Çelik'in konuşması sırasında, "Hain cunta hesap verecek, İhvana selam direnişe devam, Üzülme, gevşeme Allah bizimle" sloganları atıldı. Basın açıklamasının sonunda grup olaysız bir şekilde dağıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Çetin Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title