Haberler

Konya'da Mayıs Ayında İz Bırakan Kişi, Kurum ve Olaylar

Güncelleme:

MTM, Konya'nın Mayıs ayı boyunca öne çıkan kişi, konu ve markalarını mercek altına aldı.

Araştırmaya göre, Konya'nın en çok konuşulan ismi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olurken, Konya Şeker Fabrikası ilin basında en fazla öne çıkan markası oldu.

Türkiye'de İlk "Akıllı Trafik" Uygulaması

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki 32 önemli kavşakta trafik yoğunluğunu azaltmak için "Akıllı Trafik Sistemi" uygulaması başlattı. Türkiye'de ilk kez uygulanan Akıllı Trafik Sistemi'nin uygulanan ilk kavşakta araçların bekleme süresini ortalama yüzde 20 azalttığı belirtildi. Kavşak kollarındaki araç sayılarını tespit eden Akıllı Trafik Sistemi, trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetiyor. En yoğun olan yöne, daha uzun süre ile yeşil ışık yakılmasını sağlayan sistem sayesinde kavşak genelinde araçların ortalama bekleme süresi en aza indiriliyor.

Konya Bilim Festivali

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Bilim Festivali binlerce öğrenciyi ağırladı. Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, Selçuk, Necmettin Erbakan, Karatay ve Mevlana Üniversitelerinin katkılarıyla Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Konya Bilim Festivali'nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bilim festivali ve bilim toplantılarının bundan sonra Konyam Bilim Merkezi'nde yapılacağını müjdeledi. Açılışa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan ve çok sayıda yetkili katıldı.

En fazla Davutoğlu konuşuldu

Medya Takip Merkezi'nin, Mayıs ayında yaptığı Konya gündemi araştırmasına göre, gazete ve dergilerde en çok haber olan Konyalı isim Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Ay içerisinde yurt dışına gerçekleştirdiği gezileri ile basına konu olan Davutoğlu, toplamda 2 bin 354 haber ve yazıda yer aldı.

Siyaset Dergisi tarafından "Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı" seçilen Tahir Akyürek en çok konuşulan 2. Konyalı isim oldu. 640 habere konu olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'in ardından, basının en fazla ilgi gösterdiği bir diğer Konyalı isim ise, 492 haber ve yazı ile Konya Valisi Aydın Nezih Doğan oldu.

Zirvede Konya Şeker Var

MTM'nin Mayıs ayını kapsayan raporuna göre, ay boyunca en çok konuşulan Konya markası, geçtiğimiz ay da olduğu gibi Konya Şeker Fabrikası oldu. Geçen aya göre haber sayısını yüzde 153 gibi yüksek bir oranda arttıran Konya Şeker, toplamda 354 habere konu oldu. Markanın haberleri arasında ağırlıkla, Konya'nın kurumlar vergisinde 2. Sırada, Türkiye genelinde ise 60. sırada konumlanması yer aldı.

Geçen aya göre bu ay 4 basamak birden yükselen TÜMOSAN 94 haberle, Mayıs ayının en çok konuşulan 2. Konya markası oldu. Ay içerisinde sıklıkla ilk çeyrekteki karını geçen yıla oranlda yğüzde 62 arttırmasıyla medyada yer bulan TÜMOSAN'ı, geçen ay sıralamada yer almayan Eti Alüminyum Çelik 49 haber ve yazı ile takip etti.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Hz. Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 785'inci yılı, "Hazreti Mevlana ve Ailesinin Konya'yı Teşrif Törenleri" ile kutlandı.

Konya Ticaret Odası (KTO), tarım makineleri sektörel ticari heyeti Orta Asya iş gezisi kapsamında ikinci B2B organizasyonunu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirdi.

TED Konya Koleji'nin anaokulu ve ilköğretim öğrencilerinden oluşan TED Konya Koleji piyano topluluğu ikinci piyano resitalini gerçekleştirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Türk Şiirinin önemli dönemeçlerinden "İkinci Yeni"yi inceleyen "İkinci Yeni 60 Yaşında" başlıklı bir panel düzenledi.

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek'i Vefatının 30. Yılında Anma Etkinlikleri kapsamında Konya'daki 500 bin öğrenciye Necip Fazıl'ın biyografik kitaplarını hediye etti.

Konya Şeker, Coca-Cola Yeşil Tedarikçi Ödülleri'nde Sıvı Karbondioksit Üretim Tesisi projesiyle Atık Yönetimi kategorisinde ödül aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Davutoğlu Tahir Akyürek Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title