Haberler

Konya'da Lys Heyecanı

Konya'da LYS heyecanı

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) 5 oturumundan ilki olan Sosyal Bilimler Sınavı (LYS- 4) tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da yapıldı.

Üniversite adayları sınavdan yaklaşık 1 saat önce sınava girecekleri okula gelip beklemeye başladı. Kalem, peçete, cüzdan, saat, kolye ve küpe gibi eşyanın alınmadığı sınavda, öğrenciler sınava 45 dakika kala güvenlik kontrolünden geçirilerek salona alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerin üzerinde bulunan etiketler, öğrencilerin saçlarındaki metal tokalar, parmaklarındaki yüzükler, kolyeler ve kemerler de çıkartıldı. Bazı öğrenciler ise yasaklardan haberlerinin olmadığını belirterek görevlilerle tartışma yaşadı. Öğrenciler sınava girerken, veliler de okul bahçesinde dua kitapları okuyarak bekledi.

KIRIK KALÇA KEMİĞİ İLE SINAVA GİRDİ

Bir ay önce Ilgın ilçesinde geçirdiği trafik kazasında kalça kemiğini kıran Ilgın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Bahri Yalçın da sınava girmek için koltuk değnekleri ile okula geldi. Yürümekle güçlük çeken Yalçın, merdivenleri polisin yardımıyla güçlükle çıktı. Sol kalça kemiğinin kırık olduğunu belirten Yalçın, "1 ay önce kaza geçirdim. Sol kalça kemiğim kırık. Ilgın'dan buraya sınava geldim." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ilgın Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title