Haberler

Konya'da Kış - Araç Kuyrukları Oluştu

Konya'da kış- Şiddetli tipi nedeniyle dün akşam saatlerinde kapanan Konya-Afyonkarahisar karayolunda yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu- Yolun trafiğe açılabilmesi için yaklaşık 30 iş makinesiyle yürütülen çalışmaların sürdüğü öğrenildiKONYA (AA) - Şiddetli tipi nedeniyle kapanan Konya-Afyonkarahisar karayolunda kar kalınlığı yer yer 1,5 metreye ulaştı. Yolun halen açılamaması nedeniyle karayolunda yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.Tipinin oluşturduğu kar yığınları nedeniyle kapanan Konya-Afyonkarahisar karayolunun 35. kilometresindeki Gelemiş mevkisinde, ekipler yolun trafiğe açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Trafik ekipleri, Konya çıkışından itibaren Afyonkarahisar yönüne araçların geçişine izin vermiyor. Polisin durdurduğu çok sayıda tır ve kamyon, kent çıkışındaki Bosna Hersek Mahallesi ve otogar civarında bekliyor.- Kara saplanan tır ve kamyonlar, kar küreme araçlarının ilerlemesini engelliyorTrafiğe kapanan yolda kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı gözlendi. Çok sayıda tır ve kamyonun kara saplanarak yolu işgal etmesi nedeniyle kar temizleme çalışmalarında kullanılan bazı iş makinelerinin bölgeye gidemediği öğrenildi.Dün akşam saatlerinde kapanan yolun halen açılamaması nedeniyle Gelemiş mevkisinin Afyonkarahisar'a gidiş yönünde yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Mahsur kalan yüzlerce araç, yolun açılmasını bekliyor. Yolun trafiğe açılabilmesi için ise Karayollarına ait yaklaşık 30 iş makinesiyle yürütülen çalışmalar sürüyor. Öte yandan yolda mahsur kalan sürücüler ile araçlardaki vatandaşlar da yakıtlarını idareli kullanabilmek için belirli aralıklarla araçlarını çalıştırıp ısınmaya çalışıyor. Mahsur kalan otobüslerdeki yolcular ile yaşlı ve çocuklar, belirli mesafeye kadar ilerleyebilen polis araçlarına bindirilerek kent merkezine getiriliyor.- 18 saattir bekleyen var Bazı sürücüler, dün akşam saat 21.00'den bu yana yolda mahsur kaldıklarını, kar yağışı, tipi ve aşırı soğuk nedeniyle araçlarından inemediklerini söyledi.Yakıtlarının da azaldığını anlatan sürücüler, dondurucu soğuktan korunabilmek için belirli aralıklarla araçları çalıştırarak ısınmaya çalıştıklarını bildirdi.Öte yandan Türk Kızılayı ekipleri de yolda mahsur kalan vatandaşlara, helva ekmek dağıtıyor.- "Akşamdan bu yana ağzımıza bir lokma almadık" Mahsur kalan bir tır sürücüsü, dün akşam saatlerinden beri yolda mahsur olduğunu söyledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle önünü göremeyince aracını yol kenarına park etmek zorunda kaldığını anlatan sürücü; "Aracın ısınmasında problem yoktu ancak karnım acıktı. Akşam 21.00'den bu yana ağzımıza bir lokma almadık" dedi.Sürücüler, yolun bir an önce trafiğe açılması için yetkililerden yardım istedi. -Konya'da kış

Kaynak: AA / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title