Haberler

Konya'da Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri

Konya'da "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri düzenlenen açılış programıyla başladı.

Konya'da "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri düzenlenen açılış programıyla başladı.

Bir otelde düzenlenen programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Hüseyin Üzülmez ve İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Alay Komutanı Ercan Yaşin, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, kamu kurum müdür ve amirleri, emniyet, jandarma mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

30 YILDA 260 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün tanıtım filmiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, hız ihlallerinin maddi ve manevi kayıplarına değinerek, "Trafik kazalarında son 30 yılda yaklaşık 160 bin insanımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Her yıl 5 bin civarında insanımızı yitirmiş, 250 binden fazla kişi yaralanmıştır. 20 milyar TL civarında ekonomik kaybın olduğu her gün artan nüfus ve araç sayısı paralelindeki trafik yoğunluğuna bağlı olarak maddi ve manevi kayıplarımızın her geçen gün daha da artacağı görünen bir gerçektir. Bu tablo son yıllarda bölgesel ve küresel güç olma yönünde istikrarlı kalkınma trendini yakalayan ülkemizin önündeki en önemli engellerden biri olarak kendini göstermektedir. Konya'da ölümlü ve yaralamalı kazaların yüzde 60'ını yayalar ve bisiklet, motosiklet türü araçların karıştığı kazalar oluşturmaktadır. Kazaların oluş yerlerine göre incelendiğinde büyük bir kısmının kontrolsüz kavşaklarda meydana geldiği görülmektedir" dedi. Karayolu Trafik Haftası'nın trafik kültürüne katkı yapması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Trafik kültürü şehir kültürünün en önemli parçasıdır. Belediye olarak emniyet müdürlüğümüzle her zaman çalışma içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı. AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakcı da, "Artık Türkiye bir değişimi yaşıyor. Şu anda aklı başında olan herkes biliyor ki polis ve jandarma bizim emniyetimiz, bizim güvenliğimiz ve bizim rahat etmemiz için var. Rahat etmemizi sağlayan bu kadrolara da bizim minnet borcumuz var. Ben milletvekilleri adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"KONYA'DA HALA CİDDİ SORUNLAR VAR"

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, "Bir ülkede teknolojide, bilimde, şehircilikte çok önemli mesafeler alınırken, bununla paralel olmayacak bir biçimde trafik sorunu hala çok can yakıcı bir biçimde devam ediyorsa, elbette bu kadar insanın bir araya toplanması gerçektir ve lazımdır. Türkiye olarak her yıl Kıbrıs'ta kaybettiğimiz insan kadar trafik kazalarında insanımızı kaybediyoruz. Türkiye'de, Kıbrıs'ta harp sırasında harcadığımızdan daha fazla parayı da trafik kazaları nedeniyle maddi kayıplar olarak harcıyoruz. İşte bu nedenle artık bir şeyler yapmamız geliyor. Toplumdaki bilinci var olduğundan daha fazla seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Karayolları trafik haftaları bu bilincin gelişmesine destek olan günlerdir" şeklinde konuştu. Trafik kazaları konusunda Konya'da hala ciddi sorunlarla karşı karşıla olduklarına dikkat çeken Vali Doğan, "Söz gelimi ben hemen hemen her gün Konya'da döner kavşaklarda bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu görüyorum. Ben emniyet müdürümüzden ve ilgili trafik müdürü arkadaşımızdan lütfen şu Konya'da döner kavşakların nasıl kullanılması gerektiği konusunu bir anlatalım diye istirham ettim" dedi.

"ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAK CİNAYETTİR"

Konuşmaların ardından "Karayolları Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında, destekleri olan belediye başkanlarına, kamu kurum müdürlerine, oda başkanlarına, iş adamlarına, emniyet ve jandarma personelleri ile örnek şoförlere plaket verildi. Törende plaket veren AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da yaptığı kısa konuşmasında, "Yeşilay Haftası nedeniyle yaptığım bir araştırmada trafik kazalarının yüzde 61'inin alkolden, uyuşturucudan kaynaklandığı bilgisine rastladım. Bu da çok önemli, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek lazım. Alkollü araç kullanmak cinayettir" diye konuştu.

Plaket törenin ardından Vali Doğan ve protokol üyeleri program kapsamında açılan stantları gezdi. Stantta en çok ilgiyi emniyet kemeri simülasyon aracı çekti. Vali Doğan'ın talebi üzerine simülasyon aracına bir basın mensubu bindi. 06-12 Mayıs tarihleri arasında "Karayolları Trafik Haftası" düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trafik Haftası Nezih Doğan Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title