Haberler

Konya'da "İslam Medeniyetinin Kültürel Kodları" Konferansı

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile "İslam Medeniyetinin Kültürel Kodları" konulu konferans düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile "İslam Medeniyetinin Kültürel Kodları" konulu konferans düzenlendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, İlahiyat Fakültesi Mevlana Amfisinde gerçekleştirilen konferansta, İslam medeniyetinin dünyanın bütün coğrafyalarına ulaşmış kadim bir medeniyet olduğunu belirtti.

Tarih boyunca Hint, Endülüs, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlıların medeniyet inşa ettiğini dile getiren Çetinkaya, İslam medeniyetinin medeniyetlerin üzerinde olduğunu ifade etti.

Kültür, ilim ve irfan olmadan medeniyetin olamayacağını vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"İslam medeniyeti yaşayan bir medeniyettir. Yitik bir medeniyet değildir. Türkiye yılda 5,5 milyar doları karşılıksız olarak insanlığa yardım için veriyor. Batı ülkeleri henüz gelişmekte olan bir ülkenin bu parayı nasıl verebildiğine anlam veremiyorlar. Medeniyetin olmazsa olmazı tabii ki güçtür. Teknolojik gelişmedir. Ancak değerlerin olmadığı bir medeniyet, medeniyet olamaz. Medeniyet sadece rasyonel bir yükseliş değildir. İçinde değerlerin olduğu ruhi bir yükseliştir. İslam medeniyetinin kodları kültüründe, ilminde, irfanında, kütüphanelerinde, Endülüs'teki Kurtuba Camisinde, Buhara'daki medreselerde, Konya'daki medreselerde, Bursa ve İstanbul'daki camilerde,  Kahire'deki mabetlerde gizlidir. Medeniyetimizin sürdürülebilir hale gelmesi için bu kodları ve şifreleri bugünün Müslüman neslinin çözmesi gerekiyor."

Konferansa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Erten ve Doç. Dr. Fikret Karapınar ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Bayram Ali Çetinkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title