Haberler

Konya'da Gençlik, Şiddet ve Sosyokültürel Etkenler Çalıştayı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama Araştırma Merkezinin ortaklaşa düzenlediği "Gençlik, Şiddet ve Sosyokültürel Etkenler Çalıştayı" Konya'da başladı.

Uluslararası Meram Gençlik Akademisi Eğitim, Rehberlik ve Araştırma Merkezinde başlayan Programa, NEÜ Öğretim Üyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Gençlik Akademisi Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, NEÜ Aile ve Gençlik Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçın da katıldı.

Gençlik Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu yaptığı açılış konuşmasında, gençliğe, onları şiddetten uzak tutmaya dair pek çok politikayı hayata geçirdiklerini belirtti. Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda gençleri şiddetten uzak tutmak için daha ciddi kamu politikaları yürütmeye çalışacaklarını belirten Dulkadiroğlu, "Gençlerin hayatın içinde daha etkin, faydalı bireyler olmaları için çalışıyoruz. Gençlik Spor Bakanlığının bunu tek başına başarması mümkün değil. Üniversitelerimiz, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gençlerimizi doğru kanallara sevk edebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

"ANNE BABALIK BECERİLERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu da, şiddet konusuna, şiddeti önlemek için düzenlenebilecek programlara değindiği konuşmasında şiddetin pek çok çeşidi olduğuna vurgu yaptı. Şiddetin dünya çapında bir sorun olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çuhadaroğlu, gençlerin kendilerinin uyguladığı bir de başkaları tarafından uygulanan şiddetin olduğunu hatırlattı. Anne babalara büyük görevler düştüğünü de söyleyen Çuhadaroğlu, "Anne babalık becerileri çok önemli. Önlemek için bir şeyler yapılacaksa bu işin köküne inilmeli. Toplumsal bir hareket olması lazım. Anne babaların daha küçük yaşta çocuklarına yaptığı muamele, çocukla kurduğu ilişki, ona uyguladığı disiplinin şekli çocuğun ileride şiddet uygulayıcı birine dönüşüp dönüşmemesi açısından son derece önemli" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLAR MEDYA OKURYAZARLIĞI KONUSUNDA EĞİTİLMELİ"

Medya konusunun ciddi önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, çocukların medyaya karşı eğitilmesinin önemine vurgu yaptı. Medya Okuryazarlığı Dersinin okullarda verilmesinin de gerekli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çuhadaroğlu, medyayı anlamanın şiddetin önüne geçebileceğini ifade etti.

İki gün sürecek olan Çalıştay, eğitimde sporda sanatta şiddet, medya ve kitle iletişiminde şiddet, değerlerle şiddet, istihdam ve şiddet, engellilerde şiddet, toplumsal yapılar ve şiddet, suç ve şiddet olmak üzere 7 başlıktan oluşuyor. Çalıştayın sonuç bildirgesi de raporlaştırılarak yayım ve dağıtımı sağlanacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meram Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title