Haberler

Konya'da F-4 Tipi Askeri Uçak Düştü: 2 Pilot Şehit

Güncelleme:

Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında F-4 tipi askeri uçak düştü. Düşen uçakta 2 pilot şehit oldu. Şehit pilotlarının 2'sinin de adının Mustafa olduğu öğrenildi.

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatı sırasında F-4 askeri uçağı düştü. Genelkurmay Başkanlığı, kazada 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu.

ŞEHİTLERİN İKİSİNİN ADI DA MUSTAFA

Kazada şehit olan askerlerin Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz hafta, Malatya'da düşen 2 F-4 tipi askeri uçaklarda, 4 pilotumuz şehit olmuştu.

'Uçan tabut' olarak adlandırılan F4 kazalarında 35 yılda 14 pilot şehit oldu. Halen Hava Kuvvetleri'nin envanterinde kalan uçak sayısı ise 13...

ORGENERAL ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ikisi de 'Kurmay Yüzbaşı' rütbesinde olduğunu belirttiği Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı ilgili başsağlığı mesajı yayımladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan Orgeneral Özel'in mesajı şöyle:

"Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Silah arkadaşımız 05 Mart 2015 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

TATBİKAT BU SABAH BAŞLAMIŞTI

Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


(Olay yerinden ilk görüntüler)

İlgili Haberler

VALİ, "1 PİLOT ATLADI, DİĞER PİLOTTAN HABER YOK" DEDİ

Konuyla ilgili ilk açıklama Konya Valisi Muammer Erol'dan geldi. Erol, "Bir askeri eğitim uçağı Ortakonak Mahallesi'ne yakın bölgede düştü. 1 pilot atladı, diğer pilottan hala bilgi alınamadı." dedi.

TSK: 2 PİLOT ŞEHİT

Ancak Vali'nin açıklamasının hemen ardından, TSK düşen uçakta 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu. TSK, "2 pilotun şehit olduğu kazanın nedeni henüz bilinmiyor." dedi.

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"1′inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58′de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112′nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50′de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

GÖRGÜ TANIĞI: ÖNÜNDEN 2 ATEŞ ÇIKTI VE PATLAMA OLDU

Görgü tanığı Mehmet Can, "Ben çardaktan dışarı çıktığım sırada uçak aşağı doğru inerken, önünden roket atar gibi iki ateş çıktı. Ondan sonra patlama oldu. İki alev topu indi aşağı sonra patladı. Yanına yaklaşamadık." dedi.

ŞEHİT ATEŞİ ANKARA VE İSTANBUL'A DÜŞTÜ

Konya'daki uçak kazasında şehit olan Kurmay Yüzbaşı Mustafa Danış'ın Ankara'daki, şehit Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın da İstanbul'daki baba ocaklarına ateş düştü.

Şehit pilot Kurmay Binbaşı Danış'ın hayatını kaybettiği haberini ailesine silah arkadaşları verdi. Acı haberin ardından şehidin babası Hayri Danış ve annesi Yurdagül Danış'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit pilotun evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Bir ambulans ise evin önünde hazır bekletildi.

AİLE ACI HABERLE YIKILDI

Konya'da F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 2 pilottan Mustafa Delikanlı'nın (34) ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehidin Bayrampaşa'da yaşayan ailesinin evine gelen askeri yetkililer, anne Refika Delikanlı ile oğlu Mesut Delikanlı'ya acı haberi verdi. Bu sırada biri askeri olmak üzere iki ambulans da evin önünde hazır bekletildi. Hastalığı bulunan baba Mehmet Delikanlı'nın ise hastaneye götürüldüğü ve oğlunun şehit olduğu haberinin burada verileceği öğrenildi. Ailenin üç oğlundan en küçüğü olan Mustafa Delikanlı'nın şehit düşmesi, yakınlarını da yasa boğdu. Acı haberi alan yakınları, şehidin ailesinin yaşadığı eve koştu. Şehit pilotun ağabeylerinden birinin yurt dışında olduğu ve haberi alınca Türkiye'ye dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

SOLOTÜRK GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ

Burdur Belediyesi tarafından, Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 4. Ana Jet Üs Komutanlığı SOLOTÜRK ekibinin yapacağı gösteri, Konya'da yaşanan uçak kazası nedeniyle iptal edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, "Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenmesi planlanan SOLOTÜRK F-16 uçak gösterisi, Konya'da yaşanan uçak kazası ve 2 pilotun şehit olması sebebiyle ileri bir tarihe alınmıştır. Konya'da, F-4 savaş uçağımızın düşmesi sonucu şehit olan 2 pilotumuza Allah'tan rahmet, şehit yakınları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimize başsağlığı dilerim" dedi.

Program çerçevesinde bin 930 kişinin katılımı ile Zeybek Oyunu gösterisinin ise iptal edilmediği bildirildi.

ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI'NI ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düşen uçakta 2 pilotun şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

BAKAN ELVAN: GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Konya'da iki pilotun şehit olduğu kazaya ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Elvan, "Gerçekten çok üzücü bir hadise. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Temennimiz şu; bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmamak. Bu konuda da gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin. Aileler ve milletimize başsağlığı diliyorum. Çok acı bir durum" dedi.

Kazanın sebebine ilişkin bir soru üzerine de Elvan "Bize detaylı bir bilgi gelmedi henüz" diyerek yanıtladı.

CHP'Lİ TANRIKULU: ÇOK AÇIK BİR KUSUR VAR!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Konya'da askeri uçağın düşmesine ilişkin "Burada çok açık bir hizmet kusuru var. Kusuru olanlar gereğini yapmalı ve özür dilemeli" dedi.

YİNE F-4!

Geçtiğimiz hafta Malatya'da da 2 F-4 tipi uçak henüz belirlenemeyen sebeblerden düşmüş, 4 askerimiz şehit olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Burdur Konya Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title