Haberler

Konya'da Eğitim Uçağının Düşmesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olmasına ilişkin "Temennimiz şu; bir daha böyle bir hadise ile karşılaşmamak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olmasına ilişkin "Temennimiz şu; bir daha böyle bir hadise ile karşılaşmamak. Bu konuda da herhalde gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum" dedi.

THY'ye ait tarifeli uçakla Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na gelen Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri uçağın düşmesi sonucu çok üzücü bir hadise yaşadıklarını söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Elvan, "Temennimiz şu; bir daha böyle bir hadise ile karşılaşmamak. Bu konuda da herhalde gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Elvan, kazanın sebebine ilişkin detaylı bir bilginin kendilerine henüz gelmediğini söyledi.

"Son 12 yılda 42 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik"

Bugün Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'na (Eurasia Rail) katılacağını bildiren Elvan, demir yolu projelerine çok önem verdiklerini vurguladı.

Lütfi Elvan, şöyle devam etti:

"2003 yılında aşağı yukarı 580 milyon liralık bir demir yolu yatırımı söz konusuyken geçen yıl yaklaşık 5,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Demir yolu sektöründe bu yılki yapacağımız yatırım miktarı 9 milyar liradır. Her geçen yıl bu yatırımları artırıyoruz. Son 12 yılda ise 42 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte demir yolu yatırımlarımıza çok ağırlık vereceğiz. Zaten tüm dünya, ülkemizin demir yolu yatırımlarına vermiş olduğu önemi biliyor. Bu çerçevede özellikle bu tür uluslararası fuarları İstanbul'da düzenlemek istiyorlar."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Köseköy'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yeni havalimanı ile Halkalı'ya kadar uzanan güzergahtan da bahsederek, "Hedefimiz 2015 yılı içinde bunun da ihalesine çıkmak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü biliyorsunuz, bu yıl sonu itibariyle vatandaşların hizmetine sunacağız. Ama bir an evvel bu 3. köprümüzün üstünden geçen demir yolu hattının da işlevsel hale gelmesini arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, Sincan- Köseköy arasındaki yüksek hızlı tren projesiyle Ankara'dan İstanbul'a 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bunu biz yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmak istiyoruz. Ancak Köseköy'den Halkalı'ya kadar olan kesimi için, yani kendimize, Devlet Demiryollarına ait olan, yapacağımız demir yolu hattında da kullanma imkanı vermek istiyoruz. Böyle bir imkanı sağlarsak oldukça cazip bir proje olacağını düşünüyoruz. Sincan-Köseköy arasındaki yüksek hızlı tren hattımız saatte 350-400 kilometre hız yapabilecek trenlere uygun şekilde inşa edilecek. Bununla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Elvan, bir gazetecinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Müsteşar Feridun Bilgin'in atanmasına ilişkin sorusunu, "Müsteşarımız devam edecek. Bizler de tabii bu projeleri dışarıdan yakinen takip etmeye çalışacağız" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA / Politika

Köseköy Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title