Haberler

Konya'da Çocuk Evlilikleri Sorunu Toplantısı

Konya'da çocuk evliliklerin önlenmesine yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nden yapılan açıklamada, Konya Valisi Muammer Erol'un "destekliyorum" mesajı verdiği Çocuk Gelinler Projesi'nin mimarı Uçan Süpürge Derneği'nin, Konya'da kurumların ve sivil toplum örgütlerinin katkısıyla örnek bir önleme modeli geliştirdiği belirtildi.

Konya'da gerçekleştirilen "Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlemesinde Örnek İl Konya" konulu toplantı ile bu modelin temelinin atıldığı ifade edilen açıklamada, toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, Meram, Karatay ve Cihanbeyli ilçelerinin kaymakamlarıyla ilgili kurumların temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Haziranda yapılacak eğitici eğitiminin ardından, bu kurumların koordinasyon içinde erken ve zorla evlilikleri önlemek ve mağdurları güçlendirici politikalar geliştirilmesini sağlamak üzere harekete geçeceği vurgulanan açıklamada, bu önleyici mekanizma başarılı olursa geri kalan 80 ilde de uygulanacağı ifade edildi.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin Prof. Dr. Yıldız Ecevit ve Akın Atauz'un danışmanlığında yürüttüğü Çocuk Gelinler Projesi'nin Sabancı Vakfı tarafından desteklendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünyanın dört bir yanında görülen, ülkemizde de 81 ilin tamamında çeşitli biçimlerde karşımıza çıkan erken ve zorla evlendirmeler çocukların yaşam hakkını ihlal ediyor, ruh ve beden sağlığını olumsuz etkiliyor, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlere erişimi kısıtlıyor. Yaklaşık 10 yıldır bu hak ihlaline ülke çapında dikkat çeken projeler yapan Uçan Süpürge Derneği, bu yıl pilot il olarak seçtiği Konya'da çalışmalarını derinleştirdi ve konuyla ilgili bütün resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla verimli işbirliklerine imza attı. Çocuk evliliklerinin önlenmesi için kurum-kuruluşlar arasında bir iletişim ağı kurulmasını ve ildeki kamu yönetiminin koruyucu/engelleyici tedbirler almasını teşvik etmek üzere yürütülen bu çalışmaya Konyalılar da sahip çıkıyor. Çocuk Gelinler projesiyle, erken/zorla evliliklere karşı bir önleyici mekanizma kurulması ve Konya'da ortaya çıkacak bu koruyucu modelin bütün illere örnek olması hedefleniyor." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Muammer Erol Karatay Meram Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title