Haberler

17'lik Berfin, "Tut Elimi Cihada Gidelim" Mesajıyla IŞİD'e Katıldı

Güncelleme:

17 yaşındaki kızı Berfin K., Hamza adlı bir erkekten cep telefonuna gelen "Tut elimi de gidelim cihada" mesajından sonra evi terk edip IŞİD'e katıldı.

Konya'da eşinden boşanan 2 çocuk annesi Hayriye Telek, 17 yaşındaki kızı Berfin K.'nin, 3 ay önce başladığı Arapça kursu sırasında, önce çarşaf, sonra da burka giydiğini ve 2 hafta önce ise evi terk edip, Suriye'de terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katıldığını söyledi.

Özel bir hastanede çalışan Hayriye Telek, 10 yıl önce eşinden boşandıktan sonra kızlarıyla birlikte yaşamaya başladı. Kuran kurslarına gidip hafız olan kızı Berfin K., 3 ay önce mahallelerinde açılan ve tabelası dahi bulunmayan Arapça kursuna devam etmeye başladı. Anne Hayriye Telek, kızının Arapça kursu sırasında bir kitabı araştırmak için merkez Karatay ilçesindeki bir dergiye ait kitapçıya gittiğini ve orada edindiği arkadaşlarının etkisiyle hareketlerinin de değiştiğini anlattı.

ÖNCE ÇARŞAF, SONRA BURKA GİYDİ

Başörtülü olan kızı Berfin'in ilk önce çarşaf giymeye başladığını belirten Hayriye Telek, şunları söyledi: "Kızımda son üç aydır ciddi anlamda değişiklikler vardı. Özellikle davranışlarını, kıyafetlerini değiştirmeye başladı. Son bir ayda da ben kendi kızımı tanıyamıyordum. Kızım normal başörtülüydü ama son zamanlarda çarşaf giymeye başladı. Bir süre sonra gözleri açık olacak şekilde yüzünü kapattı. Sonrada tamamen yüzünü kapattı burka giyiyordu, eldiven takıyordu."



Kızının elinde sürekli cep telefonu olduğunu ve yanından ayırmadığını belirten Hyriye Telek, kızının gittiği kitapçıda Fatma ve Hamza adlı iki kişiyi tanıdıktan sonra değiştiğini öne sürdü.

VEDA MEKTUBU BIRAKMIŞ

İki hafta önce işten eve döndükten sonra kızının evde olmadığını fark ettiğini belirten Hayriye Telek, onun bıraktığı veda mektubunu görünce şoke olduğunu söyledi. Annesinin anlattığına göre Berfin K. veda mektubunda şunları yazdı: "'Önce Tevhid'i öğrendim, sonra Allah kapılarını açtı bana. Ben yanlış bir şey yapmıyorum. Allah için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. 'Polise giderseniz ne beni görebilirsiniz ne onlar bulabilirsiniz."


"TUT ELİMİ CİHADA GİDELİM"

Hayriye Telek, yaptığı araştırmada kızının, Hamza adlı bir erkekten cep telefonuna gelen, "İkimiz yan yana vuruşalım. Tut elimi de gidelim cihada. Kanımızı dökelim bu yolda. Canımızı verelim burada" diye sesli ilahi mesajının ardından evi terk ettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Kızının, bir arkadaşına "Ben Suriye'deyim. Allah için savaşmaya gidiyorum. Artık kafir bayrağının altında yaşamak istemiyorum" mesajı gönderdiğini belirten Hayriye Telek, ona bir an önce kavuşmak istediğini söyledi.

Kızı kaybolduktan sonra polise başvurup durumu anlattığını belirten Telek, ancak polislerin normal bir kayıp kişi gibi işlem yaptıklarını ve yeteri kadar ilgilenilmediğini ileri sürdü.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI

Kızının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yardım isteyen anne Hayriye Telek, şunları söyledi: "Çok çaresizim. Bana bu konuda yardım edin. Allah rızası için kim götürdüyse bana bir cevap versinler. Ben kızımı böyle büyütmedim. O çok akıllı, edepli bir çocuktu. Annecim, her ne yaşadıysan, her neredeysen dön. Ben sensiz yapamıyorum. İğneyle ilaçla ayakta duruyorum. Kızım çok koyu Erdoğan ve Davutoğlu hayranıydı. Koyu AK Partiliydi. Oy toplamak için akrabalarını dolaşırdı. Başbakan'ın mitinglerinde ön saflarda yerini alırdı. Ne olur kızımı kurtarsınlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Konya Işid Tut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (376)

selahaddini kurdi:

O kadar yorum yapılmış hepiniz dinde alleme kesilmişsiniz halbuki çoğunuz fatiha süresini okuyacak durumda olmayan cahillersiniz. Birde amerikanın Büyüklüğünde konuşuyorsunuz bizler müslümanlar zaferi ancak ALLAH TEALAdan bilir. İslam devleti tüm yaptıklarını Kurandan ve sünnetten alır ve yapar. Belam olan imamlarınıza sorun imamlarınızda sizin gibi cahiller olduğu için onlarda sizin gibi bol keseden sallarlar. Şu son 100 yıldır kafirler yapmadığı zülüm kalmadı ALLAH TEALA Bir islam devleti çıkardı. Müslümansanız bu devletin yanında olun izzetli olursunuz yoksa bu halinizle dirinizde ölünüzde leştir.

149
15
yanıtYanıtla
inş canm ya.:

vallahi cihat hakktır. cihadı reddeden müslüman olamaz . ki ne kadar müslümansınz tartışılır. tekrar diyorum haktır rabbimiz bizeden cihat etmemizi der. şu korkaklar şunu der allahın verdiği canı allahtan başka kimse almaz . bunun peşine sığınanlar bu sadece korkaklığınızdandır bilirsiniz siz onu. . ama cihadı allah rızası için yapmak lazm doğru kulvarda olmak lazm. vallahi şeriat yakındır. -izmleriniz ideolojilerinizle beraber cehhenneme yollancksnz. inşallhh

110
44
yanıtYanıtla
HeyMobil-IOS:

Bir akp li bin pkk lıdan iyidir

117
32
yanıtYanıtla
muammer:

ışıdi müslümanmı sanıyor bu geri zekalılar işid israil abd nin kurduğu sürekli katliyam yapan bi terör örgütü islamiyetle kimse bağdaştırmasın . . . . . .

45
100
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN RUMUZLU YA CEVAP:

ŞU SAHTE LAKABLI MÜSLÜMAN RUMUZLU DENEN ŞAHIS SANA TEK BIR SORUM VAR SİZ BU KADINLARI KIZLARI NERDE CİHAT YAPTIRIYORSUNSZ CEPHEDEMİ YOKSA YATAK ODASINDAMI

20
103
yanıtYanıtla
redondo:

Türk bayrağına kafir bayrağı demiş yazık çok yazık sana cihadi göreceksin orada çok yazık

20
95
yanıtYanıtla
MHP RİZE:

Hamile Bırakıp Geri Yollarlar Merak Etmeyin

12
97
yanıtYanıtla
firat dicle:

ben bir müslüman olarak tüm baslarive giyimleri hakiki islami ve gercek müslüman bayan arkadaslara saygim dünya kadardir fakat bakiyorum bazilari sözde müslümanmis türk devletini övüyor ama türk develetinin Kürd müslümanlara yaptigini ve halen yapiyor olmasini unutuyor yada hic birsey olmamis gibi es geciyor iste bu sahte boyali ince kasli sözde müslümanlara inanmiyorum yani akp müslümanlari Viransehirli

3
103
yanıtYanıtla
ali beyMobil-ANDROID:

basina amarika bomba atar parcalari dahi bulunamaz bukadar salak insanlar olamaz kafa kesmeye gidiyorsunda sonun belli

5
98
yanıtYanıtla
tarik:

Bide su var bu mahhalle aralarinda tabelasi olmayan ne oldugu belirsiz kuran kurslarinda problem var asil egitim oralarda veriliyo belkide kiza isidi orda cihadi orda ovduler bence arastirilmali

12
86
yanıtYanıtla
Tüm 376 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title