Haberler

Konya'da 470 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Konya'da 2014-2015 eğitim öğretim yılında 470 bin 336 öğrenci ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası etkinlikleri Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda okuyan bir grup öğrencinin, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve öğretmenleri eşliğinde Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret ederek çiçek takdiminde bulunmasıyla başladı.

Valilik makamındaki ziyaretin ardından Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen programda İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İlköğretim Haftası kutlama programı Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda yapıldı. Programa, Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı, Mustafa Akış, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, bugün Konya'da tüm okullarında 18 bin 122 derslikte 2 bin 557 yönetici, 22 bin 803 öğretmen ve örgün eğitimde 470 bin 336 öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyledi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 12 yılda ciddi değişim ve dönüşüm çalışmaları içerisinde olduğunu kaydetti. Erdem, "Yakın tarihten 12 yıllık kademeli eğitime, şartlı eğitim desteğine, Fatih Projesi'ne ve kitap dağıtımından yeni planlanmış okullara, yeni atanacaklarla birlikte 460 bin yeni öğretmen atamasına, ders saatlerinden içeriklerine kadar birçok bahsedeceğimiz değişiklikle, ülkemizin çeşitli nedenlerle geri kalmış eksikliklerini gelişmiş ülkelerin eğitim seviyelerinin üzerine çekme çalışmaları olarak yürütmektedir" diye konuştu.

Konya Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, kendi çocukluğundan örnekler vererek, "1972'li yıllarda tek oynayacağımız yer, bir merkep bularak kumunu sel çukurlarından taşıdığımız kum havuzuydu. Şükürler olsun gelişiyoruz. Bugün böyle bir okulda, böyle güzel bir bahçeyle karşı karşıyayız. Bunlarla da yetinmeyeceğiz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu'ndan bir öğrenci İlköğretim Haftası ile ilgili şiir okurken Kadınhanı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Program, 4. sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdiminin ardından protokolün sınıfları ziyaret etmesi ile sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mukadder Gürsoy Orhan Erdem Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title