Haberler

Konya'da 32 Hakim ve Savcı, 25 Asker, 2 Emniyet Müdürü Tutuklandı

Darbe girişiminin ardından Konya'da 25 rütbeli asker, 32 savcı ve hakim ile 2 emniyet müdürü tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından Konya'da 25 rütbeli asker, 32 savcı ve hakim ile 2 emniyet müdürü tutuklandı. Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz'ün de aralarında bulunduğu 21 askerin ise sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Geçen 15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de bulunduğu 54 asker, 3'ü emniyet müdürü 12 polis, 36 hakim ve savcı gözaltına alındı.

KURMAY ALBAY TUTUKLANDI

Sorgusu tamamlanan ve adliyeye sevk edilen Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ile 1 binbaşı ve 1 yüzbaşının ile Akseki Jandarma Komanda Taburu'nda görevli askerlerinde bulunduğu 33 rütbeli askerden 25'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 8 asker de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. İçeride duruşma devam ederken bazı asker aileleri de adliye önünde bekledi.

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz'ün de aralarında bulunduğu 21 askerinde sorgusunun sürdüğü belirtildi.

32 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 36 hakim ve savcıdan da 32'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 10 hakim ve savcının da arandığı belirtildi.

2 EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 12 polisten, Kadınhanı İlçe Emniyet Mehmet Demir ve Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kambur da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 10 polisin sorgusun sürdüğü belirtildi.

"CİHANBEYLİ'DE BİR GÖREVE GİDECEĞİMİZ SÖYLENDİ"

Tutuklanan Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu'nun ifadesinde darbe girişimi suçunu kabul etmediği öğrenildi. Sakaoğlu'nun, geçen cumartesi Cihanbeyli ilçesinde düzenlenecek şenlik için Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'ndan 30 askeri görev için şenlikten bir gün önce göreve çağırdığı iddia edildi. Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli askerlerinde mahkemedeki ifadesinde, "Asker, olarak bize verilen emri yerine getirdik. Bize, Cihanbeyli'de bir göreve gideceğimiz söylendi. Biz de daha önce nasıl dış göreve gidiyorsak, aynı şekilde yola çıktık. Daha önce nasılsa aynı silahlarımızı yanımıza aldık. Farklı bir şey yoktu. Ancak Konya'ya geldiğimizde gözaltına alındık. Bize yöneltilen darbe iddialarını kabul etmiyoruz" dedikleri öğrenildi.

ÜNİFORMALARI ÇIKARTILDI

Gözaltına alınırken üniforması üzerinde olan Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu'nun adliyeye sevk edildiği sırada sivil kıyafetli olduğu görüldü. Üniformalarıyla adliyeye getirilen Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli askerlerden tutuklananların ise tutuklama kararının ardından, jandarma komutanlığından askeri eşofman getirilerek askerlere giydirildi. Tutuklanan askerlerden bazıları cezaevine konulmak üzere Ankara'ya gönderildi.

GENERALLER

Soruşturma kapsamında Konya 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar İstanbul'da, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş de Ankara'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Gündüz Cihanbeyli Akseki Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title