Haberler

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Düzenlenen Törenle Kutlandı

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan akrobasi timi Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu Binbaşı Esra Özatay, "Ordumuz, 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlü hale gelmiştir. Daha da güçlü olacaktır. Nitekim daha da güçlenen kahraman ordumuz ecdadına yakışır bir biçimde Suriye Cerablus'da, Membiç'de yeni destanlar yazmaya tekrar başlamıştır.ö dedi.

PROTOKOL HALKIN BAYRAMINI KUTLADI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama töreni, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ferit Paşa Bulvarı'nda düzenlenen törene geçildi. Burada Konya Valisi Yakup Canbolat, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ergun Eskici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri araç üzerinde halkın bayramını kutladı.

'ORDUMUZ 15 TEMMUZ ÖNCESİNDEN DAHA GÜÇLÜ'

Konya 3'üncü Jet Üssü'nde konuşlu bulunan akrobasi timi Tük Yıldızları'nın ilk kadın pilotu Binbaşı Esra Özatay törende bir konuşma yaptı. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Binbaşı Özatay, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında temel teşkil eden kurtuluş mücadelemizin bayramlaştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümünü, vatan hainleriyle verdiğimiz mücadelede aziz şehitlerimiz dolayısıyla biraz burukta olsa gururla kutluyoruz. 15 Temmuz gecesi devletimizin her birimine ve milletimizin içine sinsice sızmış FETÖ/PDY adlı hain terör örgütünün ülkemizi iç savaşa sürüklemek, bölmek, parçalamak amacıyla yaptığı alçakça kalkışma sonrası hainlerden temizlenen kahraman ordumuz kanserli hücrelerinden kurtulan devletimizin her birimi gibi bugün 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlü hale gelmiştir. Daha da güçlü olacaktır. Nitekim daha da güçlenen kahraman ordumuz ecdadına yakışır bir biçimde Suriye Cerablus'da, Menbiç'de yeni destanlar yazmaya tekrar başlamıştır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tören geçidi yapıldı. Törene, çocuklarıyla birlikte katılan aileler, geçit törenindeki askerleri alkışlayarak destek verdi. Törene Türk Bayrağı ve Osmanlı sancağı ile birlikte dönemin kıyafetlerini giyen atlılar da katıldı. Resmigeçit törenin ardından kutlamalar sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerablus Suriye Konya Güncel Haberler

title