Haberler

Konya'da 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları Başlıyor

Konya'da 3. Uluslar arası Rumi Çocuk Spor Oyunları başlıyor.

Rumi Çocuk Spor Oyunları'nın başlaması nedeniyle Dedeman Otel'de bir basın toplantı düzenlendi. Toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve ilgililer katıldı. Toplantıda konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, her yıl biraz daha oyunları geliştirme niyetinde olduklarını belirterek, "Ancak bu tip organizasyonların gerçek olgunluğuna ulaşabilmesi için epeyce bir zamanın geçmesi gerektiğini de hepinizin takdirine bırakıyorum. İlk 3-5 yılda yılda dünya tarafından kabul edilebilir bir organizasyon oluşturmak kolay değil. Dün temelini sayın Bakanımızla birlikte attığımız 10 bin kişilik spor salonu dünya ölçeğinde yapabileceğimiz spor organizasyonları anlamında da bize çok büyük bir değer katmış olacak. Umut ediyorum ki birkaç yıl daha geçtikten sonra Rumi Çocuk Oyunları organizasyonu bu 10 bin kişilik spor salonunda dünyaya Konya'nın sesini, nefesini duyuracak, yeni bir organizasyon olma erişkinliğine sahip olacaktır" dedi.

ORGANİZASYONA 23 ÜLKE KAYIT YAPTIRDI

Bu organizasyonun temel itibariyle 15 yaş altındaki sporcuların katıldığı bir organizasyon olduğunu ifade eden Vali Doğan, "Her yıl olduğu gibi 23 Nisan'ı da içerecek biçimde 19-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Amacımız çocuk bayramımızı dünyaya tanıtmak, Hz. Mevlana'nın şehrinden dünyaya huzur, barış ve hoşgörü mesajı vermektir. Bu çerçevede 7 branşla ilgili olarak yarışmalar tertip edildi. Atletizm, bisiklet, halter, ritmik jimnastik, karate, satranç ve tekvando dallarında olacak. 25 takımın yer alacağı bir organizasyon. Bu organizasyona 23 ülke kayıt yaptırdı. Tabi Türkiye'yi misafir ülke olması nedeniyle saymıyorum. Toplam 383 spor adamı, sporcu ve antrenör, idareci Konya'da bu günlerde bulunacaklar. Bayan sporcu sayısı 113 olacak, 177 erkek sporcu müsabakalara katılacak. Son 3 yıla baktığımızda ilk yıl 7 branşla başlamıştık, ikinci yıl 6 branşa düştük, tekrar 7 branşa çıktık. Katılımcı ülkeler bakımından gittikçe artan bir trend var. Organizasyonları gençlik ve spor bakanlığımız destekliyor. Büyükşehir Belediyemizin, Selçuklu ve Karatay belediyeleri ile Konya Çimento'nun bize destekleri var. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Umut ediyoruz ki, bu organizasyon geçmiş yıllarda olduğu gibi başarıyla tamamlanır. Yine umut ediyoruz ki gelecek 10 yıllarda Konya gerçek anlamda bir çocuk oyunları merkezi haline dönüşür. Bunun son 3 yıldır iyi bir sınavını veriyoruz. Bu konuda hazırlanmış bir web sayfamız var" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur da, Konya'nın sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri açısından dünyada şehirler yarışı içerisinde önemli bir yer aldığını ifade ederek, "Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları'nın açılış seremonisi 20 Nisan Cumartesi günü Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda yapılacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nezih Doğan Ömer Ersöz Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title