Haberler

Konya CHP Gençlik Kolları Başkanı'na, Başbakan'a Hakaretten Dava

Konya'da CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik'e, parti il binasına geçen 23 Nisan günü asılan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na önlük giydirilmiş, karikatürize edilmiş resmin bulunduğu pankart nedeniyle 'Başbakan'a Hakaret' davası açıldı.

Konya'da CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik'e, parti il binasına geçen 23 Nisan günü asılan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na önlük giydirilmiş, karikatürize edilmiş resmin bulunduğu pankart nedeniyle 'Başbakan'a Hakaret' davası açıldı. CHP Gençlik Kolları geçen 23 Nisan'da, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' nedeniyle il başkanlığının bulunduğu 8 katlı binanın ön cephesine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilkokul önlüklü, elinde makasla kesilmiş adam figürleriyle makam koltuğunda otururken karikatürize edilmiş resminin bulunduğu ve üzerinde '23 Nisan koltuğuna küçükler oturur. Sayın hemşerimizin 23 Nisan Başbakanlığını kutluyoruz' yazılı pankart astı. Pankart, yaklaşık yarım saat asılı kaldıktan sonra polis tarafından indirildi. Ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Başbakan'a Hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik'in ifadesi alındı. İfadesinde pankartı kendisinin asmadığını belirten Killik, suçlamaları kabul etmedi.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturmanın ardından savcılık tarafından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada Gençosman Killik, 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden yoksun bırakma cezasıyla yargılanacak.

Hakkında dava açılan CHP Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, "Pankartın asılmasıyla ilgili basına verdiğim röportaj, hakkımda delil olarak hazırlanarak dava açıldı. Biz bu pankartı hazırlayarak, sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, 'yönlendirme Başbakan' olma şeklinde hemşerisi olarak bir mesaj vermek istedik" dedi.

SEÇİLME HAKKINA DA ENGEL

Killik, hakkında açılan davada her hangi bir kamu kurumunda görev alamaması ve seçilme hakkında yoksun bırakılmasının talep edildiğini ifade ederek şöyle konuştu. "Hakkımda hapis cezasının yanı sıra, Türk Ceza Kanunun 53'üncü maddesi olan 'Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma' ile de yargılanmam isteniyor. Bu madde; 'Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, yoksun bırakılır' şeklindedir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Davutoğlu 23 Nisan Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title