Haberler

Konya Bedirhan Deneyini Tamamladı

Bir şişe su, bir balon, bir mum ve bir çakmakla bilimsel deney yapmak isterken, "Ben o suyu içiyorum" diye alan anneannesinin müdahalesiyle deneyi yarım kalan ve çektiği bu görüntü sosyal paylaşım ve haber sitelerinde yayınlandıktan sonra da büyük beğeni toplayan ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Bedirhan Aydın, yarım kalan deneyini tamamladı.

DENEY YAPMAYI ÇOK SEVİYORUM

Şanlıurfa'da yaşayan ve akrabalarını ziyaret etmek için ailesi ile birlikte geldiği Konya'da deneyini tamamlayan Bedirhan Aydın, deney yaparken çektikleri videonun sosyal paylaşım ve haber sitelerinde yayınlanmasının kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Deney yapmayı çok sevdiğini belirten Bedirhan Aydın, internetten seyrettiği deneyleri evde yaparak videoya çektiğini belirtti. Yine evde bir deney yaparken ve 5 yaşındaki kardeşi Hatice kamera ile çekerken anneannesi 68 yaşındaki Dursiye Özen'in müdahale ederek masadaki suyu aldığını ve kendisinin de tepki gösterdiğini anlatan Bedirhan Aydın, şöyle konuştu:

"Anneannemin müdahalesi ile şaşırdım ve tepki gösterdim. Kardeşim de biraz korktuğu için kamerayı kapatmış. Deneyi tamamlayamadığım için üzüldüm. Çektiğimiz videoyu da silecektim. Ama annem silmememi istedi. Görüntüyü seyreden akrabalarım da çok beğendi ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmak istedi. Bunun üzerine internette paylaştık ve herkes seyretti."

BİLİM ADAMI OLACAĞIM

Kameralar karşısında deneyini tamamlayan Aydın, "Deney sonucunda balonun patlamadığını gördüm. Ateş aslında gözle görülemeyecek hızla balonu patlatır ve eritir. Ama su olduğu için bu onu yavaşlattı ve balonun patlamasını engelledi."

Bilim adamı olmayı hedeflediğini de belirten Aydın, deneylerine de devam edeceğini anlattı.

DENEY YAPMAYI ÇOK SEVİYOR

Kendisinin müdahale ettiği deneyin geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde yaşandığını ifade eden anneanne 68 yaşındaki Dursiye Özen ise "Torumun evde sürekli farklı malzemeler kullanarak deney yapıyor. Aslında müdahale etmiyoruz. Sosyal paylaşım ve haber sitelerindeki deney görüntüleri de geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde yaşanmıştı. Ben rahatsızlığımdan dolayı dinlendirilmiş ve hazır su içiyorum. Bedirhan'ın deney için kullandığı suyu da gece içiyordum. Hazır suyu dökmemesi ve çeşmeden doldurarak kullanması düşüncesi ile müdahale ettim. Yaptıkları deneyi görüntüye çektiklerinden de haberim yoktu. Ben zaten torunumun deney yapmasını destekliyorum. Çünkü çok akıllı bir çocuk." dedi.

ANLIK VERİLMİŞ BİR TEPKİYDİ

Görüntülerin sosyal medya ve haber sitelerinde yayınlanmasının ardından yapılan yorumlarda suyu aldığı için kendisine de bir tepki oluştuğunu belirten Dursiye Özen, "Bu duruma gerçekten çok üzüldüm. Benim torunumu engelleme gibi bir durumum söz konusu değil. Sanki anneanne torunundan suyu kıskanıyormuş gibi bir durum çıkmış. Ama kesinlikle böyle bir şey düşünmedim. Oruç olduğum için anlık verilmiş bir tepkiydi." dedi.

GÜZEL BİR ANI OLDU

Anneannesi ile Bedirhan arasında yaşanan olayı anlatan baba Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih Aydın, da "Görüntüleri ilk izlediğimizde çok güldük. Sosyal paylaşım sitesine koyduktan sonra da çok izleneceğini tahmin etmiyordum ama birden patlama oldu. Sosyal paylaşım sitelerinde konulan görüntülerin ilgi görmesi günlük oluyor. Görüntülerdeki kişilerin ünlü olması kısa sürüyor. Bu yaşanan Bedirhan için güzel bir anı oldu. Türkiye'de çok kötü bir gündem var. Görüntüye de 'Bu kötü gündem içerisinde bizi güldürdüğü için Bedirhan'a teşekkür ediyoruz' yorumları var.?? Diye konuştu.

DESTEK YAĞDI

Görüntülerin yayılmasının ardından birçok kişinin kendisini aradığını da ifade eden Aydın, "Güzel iş yapan çocuklara destek için kurulan 'Güzel Çocuk' isimli facebook gurubu yöneticileri beni arayarak deney seti hediye etmek istediklerini söylediler ve biz de çok memnun olduk. Bilim ve Sanayi Bakanlığı'ndan da görevliler arayarak yine deney seti hediye etmek istediklerini bildirdiler. Bu yaşananlar Bedirhan için güzel bir anı olarak kalacak.?? dedi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Konya Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title