Haberler

Konya Bakan Ünal: Helal Turizm, Turistlerin İnançlarına Saygı Duyulması Mesajını Veriyor

Bakan Ünal: Helal Turizm, turistlerin inançlarına saygı duyulması mesajını veriyorKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, '2'nci Uluslararası Helal Turizm Konferansı'nda, " Helal turizm bütün dünyaya bir yandan şunu söylüyor.

Bakan Ünal: Helal Turizm, turistlerin inançlarına saygı duyulması mesajını veriyor

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, '2'nci Uluslararası Helal Turizm Konferansı'nda, " Helal turizm bütün dünyaya bir yandan şunu söylüyor. Seyahat eden turistlerin imkanlarının hassasiyetlerini saygı duyun mesajını veriyor. İnançlarına, yaşam biçimlerine saygı duyulması mesajını veriyor."dedi.

İlki 2014 yılında İspanya'da gerçekleşen Uluslararası Helal Turizm Konferansı'nın ikincisi bugün Konya'da Dedeman Otel'de düzenlendi. Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Yemen Turizm Bakanı Muammer Mutaher El Eryani, Arap Ligi Arap Turizm Örgütü Heyeti Başkanı Dr. Bandar Fahd Elfeaid, Konya Valisi Muammer Erol ve yerli ve yabancı davetliler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, helal turizmle turistlerin inançlarına ve yaşam biçimlerine saygı duyulmasının mesajının verildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Helal turizm, bize bir hassasiyeti hatırlatıyor. Çünkü insanın seyahat etme ihtiyacı, yeni yerler görme, yeni insanlar, kültürler, inançlar tanıma kısaca insanın keşfetme arzusunun, yine insanın duyarlılıklarına ve hassasiyetlerine uygun bir şekilde karşılanmasını konuşuyoruz. Helal turizm bütün dünyaya bir yandan şunu söylüyor. Seyahat eden turistlerin imkanlarının hassasiyetlerini saygı duyun mesajını veriyor. İnançlarına, yaşam biçimlerine saygı duyulması mesajını veriyor."

Bakan Ünal, dünya turizm verilerine göre 2015 yılında 1.2 milyar insanın seyat ettiğini ve 1.5 trilyon dolar gelirden söz edildiğini belirterek, bu rakamların dünyanın gayri safi hasılasının yüzde 10'unun oluşturduğunu kaydetti.

Bakan Ünal, Konya'nın 'İslam Dünyası Turizm Başkenti' seçilmesinin önemine de değindi.

Arap Ligi Arap Turizm Örgütü Heyeti Başkanı Dr. Bandar Fahd Elfeaid de, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki turizmle ilgili yapılması gereken konularla ilgili sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, İstanbul'da Arap Turizm Teşkilatının Bürosu'nun açılmasına karar verdiklerini ve yakın zamanda da bunun hayata geçeceğini ifade etti.

Elfeaid, Dünya turizm sektöründe 2015 yılında 2 milyar 200 binden fazla turistin seyahat ettiğini ve turizm gelirinin 110 milyon olduğunu bu gelirin yüzde 12'sinin de Müslümanlar aracılığıyla elde edildiğini söyledi. Elfeiad, 2050 yılında da Müslüman turist sayısının 150 milyon olacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Bu bağlamda turizm harcamaları 280 milyar doları geçeceğini tahmin ediliyor. Müslümanların nüfusu dünyada sürekli artıyor. Bu da dünya nüfusunun 2030 yılı itibariyle yüzde zde 26'sına tekamül etmektedir. Bunun için Müslümanları, önemli tüketici olarak görmek ve turizme önemli katkılar yapacağı beklenmektedir. Her Müslüman turistin hassasiyetlerinin dikkate alınarak bunun yapılması arzulanmaktadır."diye konuştu.

Bakan Ünal, konuşmaların ardından Yemen mevkidaşı Muammer Mutaher El Eryani ile özel görüşme yaptı.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Ünal İspanya Yemen Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title