Haberler

Konya Bakan Elvan, Fransa'daki Saldırıyı Kınadı

Bakan Elvan, Fransa'daki saldırıyı kınadıKALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Fransa'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Bakan Elvan, Fransa'daki saldırıyı kınadı

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Fransa'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Elvan, "Bizler, yıllarca teröristlerle ve terörizmle mücadele konusunda işbirliği yapılması için çağrıda bulunduk. Gelin birlikte mücadele edelim dedik. Ama maalesef kulaklarını kapattılar, gözlerini yumdular. Hatta ve hatta Avrupa Parlamentosu de teröristlere, kapılarını açtı"dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da İttifak Holding'e bağlı Seha Yapı tarafından 800 milyon liralık yatırımla gerçekleştireceği 'Zermeram' konutlarının temel atma törenine katıldı. Meram İlçesi'nde yapılacak olan bahçeli villa ve apartmanların yer aldığı karma konutların temel atma töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fransa'da dün akşam gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Dün, Türkiyemiz bunları yaşıyordu. Halen terörle mücadeleye devam ediyoruz. İşte bugün Fransa'da, belki yarın başka bir ülkede. Aşağı yukarı 30 yıldan fazla bir süre içeresinde terörle mücadeleyle devam ediyoruz. Bundan sonra da edeceğiz. Bizler, yıllarca teröristlerle ve terörizmle mücadele konusunda işbirliği yapılması için çağrıda bulunduk. Gelin birlikte mücadele edelim dedik. Ama maalesef kulaklarını kapattılar, gözlerini yumdular. Hatta ve hatta Avrupa Parlamentosu de teröristlere, kapılarını açtı"dedi.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ÜLKELER BİRLİKTE OLMALI

Terörle mücadele için ülkelerin birlikte olması gerektiğini vurgulayan Elvan, "Terörle mücadele konusunda tüm ülkeler, birlikte beraber mücadele etmeliler. Söylemle bir yere gidemeyiz. Terörizmi kınayabilirsiniz, teröristleri kınayabilirsiniz, ama eylemde de birlikte hareket etmeliyiz. Özellikle terörizmle mücadele konusunda. Buradan hem Fransız hükümetine, hem de Fransız halkına üzüntülerimizi ve ölenlere gerçekten o acıyı paylaştığımızı ifade etmek istiyorum."dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MAŞA OLARAK KULLANANLARIN KENDİ ELLERİ YANACAK

Terör örgütünü maşa olarak kullananlarında bir gün kendi ellerinin yanacağını ifade eden Elvan, "Terör örgütünü maşa olarak kullananların bir gün mutlaka kendi elleri de yanacaktır. Sadece terör örgütleri değil, onları maşa olarak, kukla olarak kullananlar bir gün onların elide yanacak. O kanlı maşa bir gün onlara da zarar verecektir. Onun için tekrar şunu söylüyoruz. Gelin, terörizmle, terörle birlikte mücadele edelim. İster Deaş olsun, ister bölücü terör örgütü olsun. İster DHKP-C olsun. Terör örgütü, terör örgütüdür. Terörün dili, dini, ırkı olmaz. Birlikte topyekun mücadele gerekir."diye konuştu.

Bakan Elvan, temel atma töreninin ardından Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fransa Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title