Haberler

Konya - Akdoğan'dan Hdp'ye Barajı Aşarsan 'Özerklik İlan Ediyoruz' Demeyeceğinin Garantisi Var Mı

Akdoğan'dan HDP'ye Barajı aşarsan 'Özerklik ilan ediyoruz' demeyeceğinin garantisi var mı (2) AKDOĞAN 28 ŞUBAT'IN TÜRKİYE'SİNE DÖNMEK İSTİYORLAR Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kulu'dan Cihanbeyli İlçesi'ne geçti.

Akdoğan'dan HDP'ye Barajı aşarsan 'Özerklik ilan ediyoruz' demeyeceğinin garantisi var mı (2)

AKDOĞAN 28 ŞUBAT'IN TÜRKİYE'SİNE DÖNMEK İSTİYORLAR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kulu'dan Cihanbeyli İlçesi'ne geçti. Partisine ait seçim bürosunun açılışı yapan ve burada partililerine seslenen Akdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, Şimdi 28 Şubat'ın Türkiye'sine dönmek istiyorlar. Bakın CHP'nin beyannamesine. Özellikle de eğitim sistemi, 28 Şubat'ın eğitim sistemi. 'İmam hatiplerin orta bölümünü kapatalım.' Öteki zaten 'Din dersini kaldıralım, diyaneti kapatalım.' Bunlar bu anlayışta dedi. AK Partiyi iktidardan indirmek için birçok oyunlar oynandığını ileri süren Akdoğan, arkalarında millet olduğu için bu oyunların tutmadığını söyledi.

'HDP'NİN KUYRUĞUNA TAKILDILAR'

Çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunup, HDY'ye yüklenen Akdoğan, şöyle konuştu Şimdi takıldılar HDP'nin kuyruğuna. Türkiye'de çözüm sürecini Ak Parti, Tayyip Erdoğan başlattı, Ahmet Davutoğlu sürdürüyor. Peki biz başlattığımızda bunlar var mıydı mecliste. HDP var mıydı Yoktu. Sen barajı geçmezsen çözüm süreci olmazmış. Çözüm süreci başladığında sen var mıydın arkadaş. Yoktun. Çözüm atılan adımlar, reformlar bunları kim yaptı Kürt meselesinde asimilasyon politikalarına kim son verdi Ana dilin gelişmesi, ceza evlerinde konuşma, propaganda yapma, yayın, televizyon, enstitülerin kurulması, Kürtçe hutbe, Kürtçe'nin temel klasiklerinin yayınlanması bunları kim yaptı Ak Parti yaptı. Siz ne yaptınız HDP. Görmezden geldiniz. Takoz oldunuz. Takoz olmaktan başka ne yaptınız Kürt meselesinin çözümünde her şeyi biz yaptık. Siz sadece engel oldunuz.

'ORTADA BİR MAŞA VAR'

Akdoğan, çözüm sürecinin AK Parti olmazsa yürümeyeceğini belirterek, çözüm süreciyle ilgili muhalefet partilerini ve paralel yapıyı eleştirdi. Akdoğan, CHP ile mi olacak. MHP ile mi olacak. Şimdi paralelcilerle kol kola, aşk yaşıyorlar. Kim bu paralelciler. Çözüm sürecini sabote edenler, provoke edenler. Bunlarla sen nasıl kol kola giriyorsun. Ulusalcılarla kol kola giriyorsun. AK Parti'yi devirmeyi bir hedef olarak kuruyorsun. Peki o zaman nasıl süreç olacak. MHP mi yapacak süreci. Bu bir kandırmacadır. Bir oyundur. Bu darbeci vesayetçi anlayışa, çözüm sürecinin karşıtlığına kullandıran bir anlayıştır. Bunları şu an da maşa olarak kullanıyorlar. Ortada bir maşa var o maşa ile ateşi kaldırmaya çalışıyorlar. Ama onların maşası odundan tahta maşa. Maşa yanmaya başladı farkında değiller. Çünkü bu kaybetme koalisyonudur. Bunlar yine kaybedecekler. Milletin dediği olacak dedi.

'YATIRIM YAPAN DEVLET, BASKI KURAN ÖRGÜT'

İsim vermeden terör örgütü PKK'yı eleştiren Akdoğan, Bugün hizmet eden devlet var, tehdit eden örgüt var. Yatırım yapan devlet, baskı kuran örgüt var. Bunları çok iyi bilmemiz gerekiyor. Devlet demokratikleşti. Bugün millete sahip çıkan, kucaklayan, hakkını, hukukunu, geliştiren bir hükümet var. Ama sürekli zorluk çıkaran, engel olan baskı yapan tehdit eden bir örgüt var. Kapı kapı geziyorlar. Sanmayın ki gönlünü kazanmak için geziyorlar. Tehdit ediyorlar tehdit. Milleti fişliyorlar. Kim oy verdi, vermedi. Peki sen silahın gölgesinde örgütün kampanyasıyla oy alırsan, bu oylara şaibe karışmayacak mı Nasıl diyeceksin bu oyu millet iradesiyle verdi. Silahlı adamlarla buluşma şenlikleri yaparsan, sokak aralarında gezerlerse, diğer partilerin kampanya yapmalarını engellerlerse, elinde silah olan adamın sözü geçiyorsa, sen göstermelik orada ardaysan buna kim inanacak. Nasıl ben bu oyu aldım diyeceksin diye konuştu.

'ÖRGÜTÜN VESAYETİ ALTINDA'

HDP'nin terör örgütünün vesayeti altında olduğunu öne süren Akdoğan, şöyle konuştu Bunlar örgütün vesayeti altında. Listeleri kim belirliyor. Selahattin Demirtaş mı belirliyor. Kandil belirliyor. Belediye başkanını halk seçiyor, örgütün gönderdiği bir adam yönetiyor. Ne diyorlarsa o oluyor. Peki bu milletin seçtiklerine revamıdır. Bunların güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi olmuyor. Bir kere bunların bu bağı koparması, vesayeti kesmesi lazım. Birilerinin bu yöntemi kınaması lazım. Bu örgüt, hep Kürtlerin başına bela olmuştur. 44 bin insan hayatını kaybetmiştir. Sizin yüzünüzden. Hastalıklı ideolojiniz yüzünüzden. Kürt meselesinde tüm adımları Ak Parti attı. Siz sadece ölümle baskı ve şiddetle anılıyorsunuz. Bunu birbirine karıştırmamak lazım. Akdoğan, akşam Konevi Kültür Merkezi'nde partisinin gençlik kolları tarafından düzenlenecek olan 'Başkanlık sistemi' ile ilgili konferans programını iptal edip, İstanbul Maltepe'deki mitinge katılmak için kentten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Yalçın Akdoğan 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title