Haberler

Konutta Kış Avantajları

Güncelleme:

Gayrimenkul şirketleri konut satışının yavaşladığı kış günlerinde talebi canlı tutmak için kampanyalara yüklendi.

Konutta lansman indirimleri ve ilk çıkış fiyatı avantajı geçince konut alıcısı da kenara çekildi. Gayrimenkul firmaları ise yaz ayları ile lansman dönemlerini de geride bırakınca satışların yavaşladığı kış aylarını 'ısıtmak' için çeşitli kampanyalar düzenliyor. KDV indirimleri, kredi taksitleri, peşinat düzenlemelerinin yanısıra pek çok firma müşterinin ilgisini çekecek yeni paketler de sunuyor. Bunların başında ev alana verilen hediyeler, satış için düzenlenen etkinlikler ve tüketicinin kafa karışıklığını giderecek satış sonrası planlamalar geliyor. Alıcı için kira yardımı yapan hatta birkaç yıllık kirasını garanti eden de var.

LANSMAN SATIŞLARI DA VAR

Fikirtepe'de ilk ruhsatı alan firma olan Teknik Yapı, temelini attığı Concord İstanbul'un ikinci etabında yer alan daireleri satışa çıkardı. Concord İstanbul 2. Etap'taki rezidans daireleri yüzde 10 peşinat, 50 aya sıfır faiz fırsatı ve lansmana özel sunulan avantajlarla satıyor.

YÜZDE 15 DESTEK

Konut alımında peşinat desteğine başlayan Sur Yapı, şubat ayı boyunca İdilia ve Vitrin projelerinden ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 15 peşinat indirimi uyguluyor. İdilia projesinden 3+1 560 bin liralık bir ev için toplam satış bedelinin yüzde 40'ı olan 224 bin lira peşinat ödeyen tüketici, ödediği peşinat üzerinden yüzde 15 indirim kapsamında 33 bin 600 lira Sur Yapı ev desteği almış oluyor.

PEŞİNDE YÜZDE 10 İNDİRİM

Soyak Yapı, kampanya duyuruları için web sitesini yeniledi. Site, her cihazla uyumlu çalışabilecek. Soyak Evostar projesinde 'evler hazır, fırsatlar hazır' konseptiyle sunulan kampanya da sitede yerini aldı. Buna göre, Halkalı'daki proje için 36 ay 0 faiz, peşinde yüzde 10 indirim, 120 ayda yüzde 0,75 oranlı kredili seçenekler sunuluyor. Evler ise hemen teslim ediliyor.

14 ŞUBAT'A ÖZEL İNDİRİM

Ankara Beytepe'deki Allora Beytepe projesinde 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılacak lansmana özel indirim kampanyası başlatıldı. Buna göre konut almak isteyenlere yüzde 8 indirim uygulanacak. Allora Beytepe, 28 ve 35 katlı iki kule ve konut bloklarından bağımsız her biri 3'er katlı 13 dükkandan oluşuyor. Projede en küçük daire 150 metrekareden başlıyor.

DOLARI 1.99'A SABİTLENDİ

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım'ın Zekeriyaköy'de hayata geçirdiği Ormanada projesinde, sınırlı sayıda çatı dubleksleri 28 Şubat'a kadar doları 1.99 TL'ye sabitleme avantajıyla satışa sunuluyor. Ormanada'ya hemen taşınarak ev sahibi olmak isteyenleri dövizde yüzde 20'ye varan kazanç fırsatı bekliyor. 220 dönüm üzerinde kurulan site 188 adet villa, 85 adet 16 farklı tip sıra ev ile 273 konuttan oluşuyor.

KİRA YARDIMI YAPAN DA VAR

Ev alanlar yeni evlerine taşınana kadar kira bedelini, ofis ve dükkan alanlar ise satıştan sonra kiraya nasıl vereceğini düşünüyor. Firmaların buna da çözümleri var. Yeşilyurt İnşaat, Still İstanbul Diamond projesinden 2+1 konut alan ve teslim tarihine kadar başka bir yerde kirada oturanlar için aylık kira bedellerinin 700 lirasını, 3+1 konut alanların ise kira bedellerinin 1000 lirasını ödüyor.
'24' markalı konseptler geliştiren 24 Gayrimenkul, son dükkanları için dükkan satın alan müşterilere kurumsal kiralama hizmeti veriyor. Ayrıca satışa sunulan dükkanlar 3 yıl kira garantili olarak veriliyor. Dükkanların kiralanmaması durumunda ise kira bedelini 24 Gayrimenkul ödüyor.

SATIŞ SONRASI GARANTİ VERİYOR

Dumankaya İnşaat, 'D planı' adını verdiği uygulamayla, dumankaya Mozaik, Ritim İstanbul ve hi-Fit projelerinde geçerli olmak üzere, 'eskisini getir yenisini götür', 'kiracı ve aidat garantisi', 'iade garantisi', 'ev güncelleme' gibi birçok fırsat sunuyor. Konut alıcılarına satıştan sonra yaşayabilecekleri sorunlara çeşitli garantiler veren Dumankaya, bunların yanında faiz ve peşinat olanaklarına da yer veriyor.

EV ALANLAR ADINA 3 FİDAN DİKİLİYOR

Tekfen emlak Geliştirme Hep İstanbul projesinden ev alanlar için Tema Vakfı aracılığıyla fidan dikiyor. Her konut alıcısı için İzmir Urla Kadıovacık'a üçer adet fidan ekecek olan Tekfen, Hep İstanbul sakinleri için 5 bin ağaçlık bir hatıra ormanı oluşturacak. Daire sahiplerine fidanlarının sertifikası da verilecek.

'KOLAY YATIRIM' SSTEMİ OLUŞTURDU

Nef, sektörde yatırımlarıyla pek çok buluşa da imza attı. Bunlardan en yenisi 'kolay yatırım.' Bu yatırım sistemiyle, peşinat 24 ayda ödenebiliyor, kredi ise 2 yıl sonra konut tesliminde kullandırılıyor. Teslimle birlikte kira geliri de elde eden yatırımcı böylelikle kredi ödemesinin yarıdan fazlasını kira geliriyle ödemiş oluyor.

AĞAOĞLU'NA KENTSEL TASARIM ÖDÜLÜ

Gecekondu önleme bölgesinde yapılan ve Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projelerinden olan Ağaoğlu My World Europe'a uluslararası ödül geldi. Merkezi Brüksel'de bulunan Ideal Standard International Holding'in Kentsel Tasarım Ödülü, şirketin Dünya Başkanı David Hamill tarafından verildi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu adına ödülü alan Projeler Koordinatörü Murad Acar, ödülü kabul ederken, "Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımıyla geliştirdiğimiz My World Europe projesi 3 bin 50 konuttan oluşuyor. İlk kentsel dönüşüm projelerinden biri olan My World Europe gecekondu önleme bölgesinde hayata geçirilmiştir. Projenin tasarımı bünyemizdeki mimari grup tarafından gerçekleştirildi" dedi.

'YABANCIYA TANITIM İÇİN FON KURULSUN'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Celal Koloğlu, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun ve Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği Başkan Yardımcısı Ziya Yılmaz'ı kabul etti. Toplantıda Konutder Başkan Yardımcısı Ziya Yılmaz, yabancıya satış konusunda şunları söyledi:

"30-40 ülkede ülkemizi tanıtan, İstanbul, Antalya, Trabzon, Bodrum, Alanya, Fethiye, Göcek'i tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkaran lobi çalışmaları yapılsa, 3-4 yılda 15-20 milyar dolarlık satış yakalanabilir. Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak fonu, TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun katılımıyla oluşacak yapıya proje geliştirici şirketler de dahil olarak büyük bir kampanya organize edilebilir." (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fikirtepe İstanbul Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

gerçek:

konut fiyatları inecek çünkü büyük bi balon var inşaatçılar ile hükümet danışıklı dövüş oynuyor niye faizler indi konutlar satılmadığı için madem herkes konut alıyosa son 1 2 senedir tvler reklama boğuldu çünkü satılmıyo bunu onlarda iyi biliyo hiç 200 300 bin tl ye 1 1 mi olur nerede yaşıyoruz manhattan da mı pariste mi ama reklamlarda nedense yüzde 80 i 90 ı doldu gelmezseniz biter gibi milleti aceleye soktular bak görürsünüz konut fiyatları talep olmayınca az da olsa gerileme göstereceğine inanıyorum yeter ki piyasayı takip edin analiz yapın. . .

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title