Haberler

    Konut Kredisi Yapılandırmada Önemli Noktalar

    Kredi yeniden yapılandırma ya da diğer adı ile refinansman ne demektir ve avantajları nelerdir? ...

    Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemi doğru koşullar altında gerçekleştirilmesi durumunda, tüketiciye son derece fayda sağlar. Bu nedenle bankaların konut kredisi faiz oranlarının sürekli takip edilip, mevcut mali durumun iyi değerlendirilerek karar verilmesi gerekir. Peki kredi yeniden yapılandırma ya da diğer adı ile refinansman ne demektir ve avantajları nelerdir? Hangikredi.com uzmanları ile birlikte tüketicilerin çok merak ettiği bu konuyu mercek altına aldık.

    Refinansman kısaca, daha önce kullanılmış olan bir kredinin, daha uygun koşullar sağlayan başka bir kredi ile kapatılarak borcun yeniden yapılandırılmasıdır. Yüksek faiz oranları ile kullanılmış kredi ya da vade süresi kısa tutulmuş bir kredi aylık taksitlerin yüksek olmasına ve bütçenin sarsılmasına neden olabilir. Toplam geri ödeme miktarında değişiklik olsa da refinansman ile aylık taksitleri azaltmak ve gelir – gider dengesini korumak mümkündür. Toplam kredi maliyetinin düşürülebileceği gibi ödeme planı da (kredi kartı ödemesi, maaş günü vb unsurlar göz önüne alınarak) baştan düzenlenebilir. Ayrıca sabit faizli krediden değişken faizli krediye ya da değişken faizli krediden sabit faizli kredi türüne geçiş yapılabilir.

    HEMEN REFİNANSMAN HESAPLAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

    Refinansman Koşulları

    Refinansman için kredi veren bankalara başvuru yapmadan önce değerlendirilmesi gereken bir takım önemli hususlar vardır.

    Hangikredi.com uzmanları, aşağıdaki noktaların önemini hatırlatmaktadır:

    * Kalan borç tutarı

    * İki kredi arasındaki faiz oranı farkı

    * Toplam kredi maliyeti

    * Aylık olarak ödenen taksit miktarı

    Bu kriterler masaya yatırılıp hesaplama yapılmalı. Yapılandırma başvurusuna gerçekten ihtiyaç olup olmadığına ve bu yapılandırmanın ne kadar avantaj sağlayacağına bakılmalı. Ayrıca eğer mevcut banka ile çalışmaya devam edilmeyecek ve bir başka bankadan yapılandırma kredisi kullanılacaksa;

    * Dosya masrafı,

    * Komisyon ücreti,

    * Ekspertiz bedeli ve

    * Erken borç kapatma (erken ödeme) cezası da bu hesaba dahil edilmelidir.

    Detaylı bir kredi hesaplama işlemi yapmak ve dilerseniz Milliyetemlak.com ve Hangikredi.com işbirliği ile sunulan, özel indirimli faiz oranlarından faydalanarak konut kredisi başvurusu yapmak için hemen tıklayın!

    Kaynak: Milliyet.com.tr / Emlak

    Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title