Haberler

Konut ve Taşıt Kredisi Kullanmak Artık Daha Zor

Güncelleme:

Bankaların kullandırdıkları konut kredileri de risk değerlendirmelerinde "yüzde 150" ve "yüzde 200" ağırlıklı kategori arasına alındı. Taşıt kredisi almak da zorlaştı.

Bankaların kullandırdıkları konut kredileri de, risk değerlendirmelerinde "yüzde 150" ve "yüzde 200" ağırlıklı kategorideki alacaklar arasına alındı.

DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik değişikliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ARAÇ VE KONUT KREDİLERİ

Yönetmeliğin 2012 yılında, "Taşıt ve konut kredileri dışındaki tüketici kredilerinden kaynaklanan ve kalan vadesi bir yıldan (onikinci ay hariç) iki yıla kadar (yirmidördüncü ay dahil) olan alacaklar" olarak düzenlenen maddesi şöyle değiştirildi:

"Konut kredileri, Sosyal Güvenlik Kurumu ile banka arasında yapılan protokole istinaden emekli maaşını banka aracılığı ile alanlara maaşın ödenmeye devam ettiği süre ile sınırlı olmak üzere kullandırılan krediler ile kredi kartları vasıtasıyla, mal ve hizmet alımı için veya nakit olarak kullandırılan krediler dışındaki tüketici kredilerinden kaynaklanan ve kalan vadesi bir yıldan (onikinci ay hariç) iki yıla kadar (yirmidördüncü ay dahil) olan alacaklar."

ARTIK BÖYLE OLACAK

Yönetmeliğin 2012 yılında, "Taşıt ve konut kredileri dışındaki tüketici kredilerinden kaynaklanan ve kalan vadesi iki yılı (yirmidördüncü ay hariç) aşan alacaklar" olarak düzenlenen maddesi de şöyle değiştirildi:

"Konut kredileri, Sosyal Güvenlik Kurumu ile banka arasında yapılan protokole istinaden emekli maaşını banka aracılığı ile alanlara maaşın ödenmeye devam ettiği süre ile sınırlı olmak üzere kullandırılan krediler ile kredi kartları vasıtasıyla, mal ve hizmet alımı için veya nakit olarak kullandırılan krediler dışındaki tüketici kredilerinden kaynaklanan ve kalan vadesi iki yılı (yirmidördüncü ay hariç) aşan alacaklar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Memur Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

demokrat:

Tabiki Tayyipin enflasyonu etkisiz kalmayacakdır. Enflasyon ve değer kayıplarından milletin parasıda azalıyor ve riskler büyüyor. Kredilerde azalınca kat satışları azalacak ve büyüme negatiflencek (anlamayan salAK koyunlara: ekonomi küçülecek). Iflasla artacak ve işsizlik çoğalacak. Doğru dürüst üretim olmadığına göre bu gidişi dengeliyen güçde olmayacak. Sahte diplomalı ekonomi dahimize çok teşekkür edelim bize yaptikları hizmetlere. Iyiki o kadar köprüleri yaptırmış, sokakta kalan koyun köprü altına yerleşir.

10
3
yanıtYanıtla
.....:

Anlayanlar anlata bilirmi yazılanlardan hiçbirşey anlamadım. Konut kredisi çekmeyi düşünüyorduk. Tabi butçeye uygun ev bulursak

8
0
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

DARELERİN MALİYETİ 70 BİNLİRAYI BULUYOR ÜZERİNE YÜZDE İKİYÜZE VARAN OARALARI KOYUP SATIYORLAR BUNLARI DENETLECEK BİR MEKANİZMA OLMADIGINDAN DENETLENMİYOR HELE BÜYÜK PROJELERDE MALİYET DAHA AZALIYOR ÖNÜNE GELEN MÜTAHİTLİK YAPIYOR OLAN BİZLERE OLUYOR NASIL EVSAHİBİ OLUNSUN

8
0
yanıtYanıtla
Kardan adam Mobil-IOS:

Eminevim bu konuda süper arkadaşlar size tavsiyem bankalara bulaşmadan da ev ve araç alabilirsiniz, Allah faizcilere fırsat vermesin en iyisi eminevim

4
4
yanıtYanıtla
adanalı oğuz:

ev almayın kendi evinizi yapın

5
1
yanıtYanıtla
emine vicdanMobil-ANDROID:

ev almakta hayal oldu artik

3
0
yanıtYanıtla
hülyamobilWeb@haberler.com:

Ya şimdi kredi cekilemezmi konut için yada nasıl olacak neyi zorlaştı anlatabilecek biri varmı acaba lütfen ya bu hafta başvuru yapacaktım

2
0
yanıtYanıtla
urfa:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınişleri zorlaştırıyorlar zenginler bu gibi tasarıdan etkilenmez ya bizim gibi fakirler nasıl ev sahibi olacak yine kiraya çalış ömür boyu yine fakir ezildi bıktık artık her ay kira ödemekten yaşamaktan bıktık ev alacaktın 70 bine 110 metre kare 35 peşin ödemiştim diğerini kredi alacaktım evimiz olacak hayalı kurarken hayal kırıklığını uğradık

1
1
yanıtYanıtla
hülyamobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar bu haberi tam olarak anlayamadım şimdi konut kredisi kullanilamazmi biri anlatabilir mi bu haberi lütfen

1
0
yanıtYanıtla
Abdullah 16mobilWeb@haberler.com:

Konut vs kredi kullanmada problem yok herkes kullanabilir .haberde sadece risk katsayısı yüksek olduğu için durumdan haber etmişler...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title