Haberler

Konut Edinmek İsteyenlere Devlet Desteği Kararı

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün: "Söz konusu teşvik, tasarrufların arttırılması ve konut stoğunun eritilmesi yönünde de ekonomiye katkı sağlayacaktır"

SALİH BARAN - Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, konut edinmek isteyenlere devlet desteği verilmesi kararına ilişkin, "Söz konusu teşvik, tasarrufların arttırılması ve konut stoğunun eritilmesi yönünde de ekonomiye katkı sağlayacaktır" dedi.

Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından organize edilen İnşaat Sektörü Zirvesi'nde "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba devlet yüzde 15 - 20 nispetinde katkıda bulunacak" açıklamasında bulunduğunu anımsattı.

Zirvede Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından hazırlanan ve sektörün tüm sorunlarına çözüm önerileri sunan, İnşaat Sektörü Bildirgesi'ni "Hükümet bildirgesi" olarak kabul ettiklerini vurguladığını ve sektör için önemli mesajlar verdiğini belirten Yenigün, şöyle konuştu:

"Başbakan Davutoğlu, dünkü zirvede 'İnşaat sektörüyle gurur duyuyoruz. En zor şartlarda Libya'da, Rusya'da, Irak'ta bir mucize gerçekleştirdiler. Bir seferberlik halinde her türlü desteği vereceğiz' değerlendirmelerinde bulundu. Ayrıca Başbakan Davutoğlu, sektörle tüm kamuoyuna bir de müjde verdi. Konut kredilerinde yüzde 25 peşinatı biriktirmek üzere bir bankaya hesap açan herkese, biriktirdiği paranın yüzde 15'i kadar devlet desteği verileceğini açıkladı."

Yenigün, Türkiye Müteahhitler Birliği yönetiminin, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı yeni teşviki konut sektörünün önünü açacak bir gelişme olarak değerlendirdiğini ve desteklediğini ifade ederek, "Söz konusu teşvik, tasarrufların arttırılması ve konut stoğunun eritilmesi yönünde de ekonomiye katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Yenigün, söz konusu düzenlemeye ilişkin detayların henüz açıklanmadığını, detayların da çok önemli olduğunu kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Ekonomi Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Mithat Yenigün Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title