Haberler

Konut Borcunu Erken Ödeyene İndirim Var

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelik taslağına göre artık konut kredisini erken ödemek isteyen tüketiciye indirim yapılacak.

Bakanlığın hazırladığı 23 yönetmelikten sonuncusu olan Konut Finansmanı Yönetmeliği taslağına göre borcunu erken ödeyen tüketici, tüm faiz ve masraflarda indirime hak kazanacak. Tüketicinin yazılı ve açık talebi olmaksızın krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak.

FAİZDE İNDİRİM YAPILACAK

Tüketici Kanunu kapsamında hazırlanan 23 yönetmelikten sonuncusu olan Konut Finansmanı yönetmeliği, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Düzenlemeyle tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilecek. Konut finansmanı borcunun tamamını veya bir kısmını erken ödeyen tüketiciye erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılması zorunlu olacak.

ÜCRET ALMA DÖNEMİ BİTTİ

Yeni ödeme planı, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla tüketiciye verilecek. Bu işlemler dolayısıyla tüketiciden erken ödeme tazminatı dışında herhangi bir isim altında ücret talep edilemeyecek. Sözleşmede belirtilmek suretiyle konut finansmanına yönelik kredilerde ve finansal kiralama işlemlerinde faiz oranı sabit veya değişken olarak belirlenebilecek. Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, sözleşmenin kurulduğu tarihte belirlenen oran tarafların rızası dışında değiştirilemeyecek. Tüketicinin yazılı veya veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmadan krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin sigorta istemesi halinde, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminatı konut finansmanı kuruluşu kabul etmek zorunda olacak.

MALİYETLER ZORUNLU OLDU

Düzenlemeyle konut finansmanı sözleşmelerinde, yıllık maliyet oranının yer alması zorunlu tutulacak. Konut finansmanı sözleşmesinde tüketicinin edimlerine karşılık olarak alınan şahsi teminatlar, her ne isim altında olursa olsun adi kefalet sayılacak. Tüketicinin alacaklarına ilişkin karşı tarafça verilen şahsi teminatlar müteselsil kefalet sayılacak. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Memur Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

gülsüm Mobil-ANDROID:

sonuna kadar akp

3
17
yanıtYanıtla
gülsüm Mobil-ANDROID:

sonuna kadar akp

3
12
yanıtYanıtla
Helal be sana RECEP TAYİP ERDOĞON:

Bunları hala kafası kumda olanlar görsün vatandaşın hakkını arayarak kanunlar çıkaran devleti görsünler.

1
6
yanıtYanıtla
txMobil-ANDROID:

superrrr...

0
4
yanıtYanıtla
eee:

erken ödememi güldürmeyin loBu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

3
1
yanıtYanıtla
ileri mi gerimi ?:

Ne indirimi ? yüzde 2 kapatma parası ödeniyordu oda mahkemeye verilip geri alınıyordu , şimdi o 2 yi almıyorlar , , Şakşakcılar da sanki indirim yapılıyor diye davul çalıyor, arkadaşım ödemediğim taksit sayısı 3 oldu, banka kalan borcum 130bin banka 210bin istiyor avukatları hergün taciz ediyor , siz ne anlatıyorsunuz. .

4
0
yanıtYanıtla
Murat Kara:

anca boş haberlerin niye benim borclarımıda ödemiyorsunuz anlamıyorum ki ben

2
0
yanıtYanıtla
HİKAYECİLERRRR:

DEVLET YAPISI KİME HÜKMEDİYORKİ KİM KURALLARA UYUYOR GÖSTERİN BAKALIM ONCA KANUN ÇIKARDINIZ ADAM BİZDE BÖYLE DİYOR AT İMZANI DİYOR DENETLEME VARMI YOK GÜCÜN VARMI VAR İŞİNE GELMEZ DENETLEME GÖSTERMELİK KANUN KOY ÇEKİL KENARA

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title