Haberler

Konuralp Gazi Anılacak

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 12 Ekim Pazar günü Konuralp Meydanı’nda Konur Alp Gazi’yi Anma Günü düzenlenecek.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 12 Ekim Pazar günü Konuralp Meydanı'nda Konur Alp Gazi'yi Anma Günü düzenlenecek. Etkinlikte 40 kazan Meşhur Konuralp Pilavı ikram edilecek, Mevlid-i Şerif okutulacak, "Tarih Boyunca Konur Alp" isimli panel düzenlenecek.

Osmanlı Beyliği'nin en cengaver komutanlarından olarak bilinen Konur Alp Gazi için Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından anma töreni düzenleniyor. Konur Alp Gazi'nin adını alan Konuralp Mahallesi'nde gerçekleşecek etkinlikte Konur Alp Gazi anılacak, Konuralp'in kültürel ve tarihi geçmişi gün yüzüne çıkartılacak. 12 Ekim Pazar günü saat 11: 00'da Konuralp Meydanı ve Konuralp Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek olan etkinlikte protokol konuşmalarının ardından Düzce'nin ve Konuralp'in önde gelen hocaları tarafından Mevlid- i Şerif okutulacak, ilahiler söylenecek. Öğle namazının ardından ise Düzce Belediyesi Mehter Takımının gösterisi esnasında yemek ikramı gerçekleşecek. Pişirilecek 40 kazan Meşhur Konuralp Pilavı'nın yanı sıra kurulan stantlarda aşure ve üzüm hoşafı ikram edilecek. Konuralp Mutfağının ön plana çıkartıldığı yemek ziyafetinin ardından Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesisleri'nde "Tarih Boyunca Konuralp" isimli panel düzenlenecek.

Panelde Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi olarak görev yapan ve Uludağ Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nü yürüten Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu moderatörlük görevini üstlenecek, Konur Alp Gazi'nin Tarihi Şahsiyeti hakkında sunum gerçekleştirecek.

Düzce Belediyesi'nin ve Düzce Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Konuralp Kazı Çalışmalarını yürüten Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Nurperi Ayengin de Antik Dönemde Konuralp'i ele alacak.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ertuğrul Osmanlı Beyliği'nin kurumsallaşması sürecindeki Orhan Gazi (Cuma) Camileri hakkında bilgi verecek.

Mevlid- i Şerif'in, yemek ikramlarının, panelin ve Mehteran Gösterilerinin yanı sıra alanda MARKA, Düzce Üniversitesi, Düzce İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Konuralp Müzesi, Düzce Tanıtma Derneği ile birlikte çeşitli stantlar da yer alacak. Kurulan stantlarda Meşhur Konuralp Pirinci de alıcısıyla buluşacak. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Konur Alp Konuralp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title