Haberler

Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi

Düzce Belediyesi ve Düzce İl Özel İdaresi ortaklığında gerçekleştirilecek olan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesi kapsamında, Konuralp'in tur güzergahlarına alınması amaçlanıyor.

Düzce Belediyesi ve Düzce İl Özel İdaresi ortaklığında gerçekleştirilecek olan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen  "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesi kapsamında, Konuralp'in tur güzergahlarına alınması amaçlanıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Erguvan Tesislerindeki proje açılış toplantısında, Konuralp'i önce çevre illere, sonra Türkiye'ye daha sonra da dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Konuralp'i turizm merkezi haline getirirken bir yandan da gerekli alt ve üst yapı çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Keleş, "Hızla kazı çalışmalarına başladık. Antik tiyatrodaki çalışmaları denetledik. Bugüne kadar ortaya çıkmamış değerleri gün yüzüne çıkardık, çıkarmaya da devam ediyoruz. Konuralp çok yakın bir gelecekte, Türkiye'de benzerleri görülen, Aspendos, Bergama ve Efes gibi inşallah Türkiye'nin en büyük tarihi turizm merkezlerinden olacak. Bu gerçekleşince dört dörtlük olacağız. Şimdi dört üçlüğüz. Bizde tarih vardı, ancak toprak altındaydı. Doğal ve deniz turizmi var. Tarih ayağımız hep aksak kalıyordu. Konuralp ile Düzce dört dörtlük olacak. Tüm dünya Konuralp'i tanıyacak. İnanıyorum ki tüm tur operatörleri burayı kendi tur destinasyonlarına koyacaklar" şeklinde konuştu.

MARKA Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı da projeyi desteklemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Doğu Marmara bölgesinde turizm hareketliliğini artırmak için projelere destek olduklarını kaydetti.

Konuşmalarının ardından Çilimli Şerefiye Ortaokulu öğrencileri, "Alp" gösterisi sundu. Toplantıda katılımcılara, Konuralp'in yöresel tatları ikram edildi.

Toplantıya, Vali Ali Fidan, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Özel İdaresi Sekreteri Muharrem Tozan ve kurum müdürleri ile Konuralpli vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Konuralp Türkiye Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title