Haberler

Konukoğlu, Tecrübelerini Anlattı

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, TPAO Sosyal Tesisleri’nde, özel sektördeki çeşitli şirkette görevli Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi (Executive MBA) İşletme Yüksek Lisans Programı öğrencileri, öğretim üyeleri ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı’na katılan TPAO orta ve üst düzey yöneticileri ile öğretim üyelerine paylaşımda bulundu.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, TPAO Sosyal Tesisleri'nde, özel sektördeki çeşitli şirkette görevli Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi (Executive MBA) İşletme Yüksek Lisans Programı öğrencileri, öğretim üyeleri ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı'na katılan TPAO orta ve üst düzey yöneticileri ile öğretim üyelerine paylaşımda bulundu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Besim Şişman, her şirketin milli olamadığını belirterek, "Bayrağı ve ülkesi için çalışan her kurum ve kişi millidir. Bu anlamda Abdulkadir Konukoğlu millidir. Sanko özel sektör şirketi değil, milli şirkettir" dedi.

Toplantının açılışını yapan ve katılımcıları "geleceğin CEO'ları" olarak tanımlayan TPAO Genel Müdürü Şişman, "Misafirimiz milli bir insan. Milli bir insanı can kulağı ile dinleyelim. Adıyaman'da görev yaptığım için kendilerini uzaktan da olsa tanıyordum, bu vesile ile sizlerle beraber yakından tanıma fırsatı buluyorum" diye konuştu.

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Erel ise toplantıyı, "yöneticilik konusunda başarısını ispatlayan Konukoğlu'nun anlatacaklarından yararlanmak için çok büyük bir ayrıcalık" olarak değerlendirdi.

Prof. Dr. Erel, Sanko'nun Türkiye'de sayıları çok az olan girişimcilik başarılarından birisi olduğuna vurgu yaptı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca da Türkiye'de 100 yılı aşan işletme sayısının çok az olduğunu anımsatarak, 100 yıldan beri varlığını sürdüren bir şirketi yönetenleri dinlemenin çok önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

PANİĞE KAPILMAYIN

Sanko Holding kurumsal tanıtımı ve görsel olarak hazırlanan özgeçmişinin sunulmasının ardından konuşmasına başlayan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Sanko'nun tarihçesi ve başarı hikayesini anlattı.

Girişimciliğin arzu, cesaret, yılmamak ve her ne olursa olsun paniğe kapılmamayı gerektirdiğini vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Panik sonun başlangıcıdır. Hayal kırıklığına uğradığında panikleyen kesinlikle başaramaz. Hayal kurun, hedef belirleyin. Kolektif çalışın, tek başına hiçbir şey yapamazsınız. Takım çalışması yapan başarılı olur. Bilmemek değil, öğrenmemek eksikliktir. Sosyal sorumluluğunuzu bilecek ve paylaşacaksınız. Paylaşmak mutluluktur.

Sanko olarak 1.500'ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. Onlara, 'eğer eğitiminizi tamamlayıp, iş hayatına atıldığınızda, ailenizin geçimini eksiksiz sağladıktan sonra olanağınız var ise eğitim için sizi bekleyen bir öğrenci olduğunu unutmayın ve bir öğrenciye de siz burs verin' diyoruz. 100 binin üzerinde kişiye gıda yardımı, 20 bin öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz.

İnteraktif dil öğretimi programı DynEd'in Türkiye lisansını satın aldık ve ülkemizdeki öğrencilerin tamamının yararlanmasını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na armağan ettik. Bugüne kadar 2'si fakülte binası olmak üzere 18 okul yaptırıp Milli Eğitim'e devrettik. Halen bir fakülte ve bir lise inşa halinde, bir okulun yapımı için de protokol imzaladık. Hayır işi nasiptir. Bize bunu nasip ettiği için Allah'a şükrediyoruz."

ZORLUKLAR LİDERLERİ DOĞURUR

Zorlukların liderleri ortaya çıkaracağını, zorluğun olmadığı yerde liderin de olmadığını ifade eden Konukoğlu, hayatın her alanında empati kurularak karar alınmasını istedi.

"Lider yeri geldiğinde görür görmezden, duyar duymazdan, bilir bilmezden gelir" diyen Konukoğlu, iş ortamının getireceği strese rağmen kesinlikle kızgınlığın kırgınlığa dönüşmemesi ve 3-5 dakika sonra kızgınlığın unutulması gerektiğine işaret etti.

Evin işe, işin eve taşınmaması gerektiğinin altını çizen Konukoğlu, bir soru üzerine değişik sektörlere riski dağıtmak amacıyla dünya pazarlarındaki gelişmeleri dikkate alarak değişik sektörlere girdiklerini belirtti.

Bir sektörde büyümenin riskini, "Çok büyürseniz kartopu örneği yaşanır. Kartopu yuvarlandıkça büyür ama belli bir büyüklüğe gelince dağılır. Büyüdükçe KİT'leşir, KİT'leşince bitleşir, bitleşince de bitersiniz" sözleri ile dile getirdi.

Babası merhum Sani Konukoğlu'nun "İşin hilesi dürüstlüktür" sözünü iş yaşamının olmazsa olmazı olarak gördüklerini anlatan Konukoğlu, çok para kazanmak için en etkili yolun dürüstlük olduğuna vurgu yaptı.

Dürüst çalışanın kazanacağına dikkati çeken Konukoğlu, başarı ve mutluluğun formülünü ise "Hedef hırslandırır, şükretmek mutlu eder. Çocuklar babalarını geçmenin mücadelesini vermemeli. Dünden iyi olmaya çaba göstermeli" olarak açıkladı.

GÖREV DEVRİ

Konukoğlu, 15 yıl önce görevini 65 yaşına geldiğinde bırakacağını her platformda dile getirdiğini hatırlatarak, "İnsanlar görevi günü geldiğinde bırakırsa, kendisinden sonra gelene yol gösterir, kurumun badirelere girmesine engel olur. Ayrıca, olaylara dışarıdan baktığınızda neler yapılması gerektiğini daha kapsamlı görüyorsunuz" dedi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine her alanda "çok iyi yetişen" kardeşi Zeki Konukoğlu'nun geldiğini kaydeden Konukoğlu, başarıda ailenin çok önemli rolü bulunduğunu söyledi.

Bir soru üzerine, patronun işletme, muhasebe ve para yönetimini çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sanko olarak yatırımlarımızı hiç aksatmadan yapıyoruz. Türkiye'nin önü açık. Ülkemize güveniyoruz. Seçim öncesi yaşanan olumsuz tabloya rağmen hiç endişeye kapılmadık ve yatırımlarımızı aynı hızla sürdürdük. Hiçbir zaman zihnimizde 'acaba' diye bir soru oluşmadı. Biz bu ülkedeyiz, başka yerimiz yok, ülkemiz için çalışıyoruz.

Türkiye çok güzel yerlere yol alıyor. Türkiye'nin önü açık. Ayağından çekenlere rağmen zincirleri kıracaktır. AB er ya da geç Türkiye'nin önemini kavrayacak ama o gün geldiğinde Türkiye'nin AB içinde yer almak istemeyeceğine inanıyorum. Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlarımızı heyecanla planlıyor ve gerçekleştiriyoruz."

TPAO Genel Müdürü Şişman, konuşmasının ardından Konukoğlu'na, TPAO'nun sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın cam maketini armağan etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Sani Konukoğlu Sanko Holding Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title