Haberler

Konuk Sporcu Heyetleri Eşbaşkanları Ziyaret Etti

Güncelleme:

Mezopotamya Spor Festivali için Diyarbakır'a gelen Ranya, Afrin, Kobani, Norşin ve Avrupa'dan gelen spor heyetleri Kışanak ve Anlı'yı ziyaret etti.

6 gün süren ve 1300 sporcunun katıldığı Mezopotamya Spor Festivali kapsamında Diyarbakır'a gelen Irak Kürdistan Bölgesi Ranya Belediye Başkanı Serdar Ahmed ve beraberindeki heyet Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.


Ziyarette Anlı, hayatın her alanında kadın ve erkeklerin birlikte görev aldığını belirterek, eşbaşkanlar olarak da hizmet için birlikte görev aldıklarını söyledi. Spor vesilesiyle kente gelenlere teşekkür eden Anlı, "Gidiş ve gelişler ne kadar çok olursa o kadar sıcaklık, ittifak ve birlik olur" dedi.

Ranya Belediye Başkanı Serdar Ahmed de "Amed'le ve belediyesi ile gurur duyduklarını" söyledi. Ahmed, Ranya halkının Diyarbakır'ı ve halkını çok sevdiğini belirterek, "Amed ismi bizde yüce bir isimdir" dedi. Ranya ile Amed arasında ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini belirten Ahmed, şehircilik, kültürel ve siyasi ilişkileri geliştirmek istediklerinin altını çizdi.

Anlı konuklarına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ambleminin resmedildiği bir tablo armağan etti.

Rojava'nın Kobani, Afrin kantonlarından gelen sporcu ve beraberindeki heyetler de Eşbaşkanlar Kışanak ve Anlı'yı ziyaret etti. Kışanak ziyarette Rojava'daki gelişmeleri Kürtlerin geleceği önemli olduğunu söyledi. Kışanak, dört bir taraftan Diyarbakır'a gelip Mezopotamya Spor Festivali'ne katılan tüm sporculara teşekkür etti.

Sınırlara, tel örgülere rağmen halkın yüreğinin aynı olduğunu belirten Kışanak, umudunun spor festivalinin ikincisinin koşulların oluşması durumunda Rojava'da yapılması olduğunu söyledi. Kışanak, konutlarına surların üzerinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nin de amblemi olan çift başlı kartal figürünün resmedildiği tablo armağan etti.

Eşbaşkan Anlı, Avrupa ve Norşin'den gelen sporcu heyeti de kabul ederek sohbet etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mezopotamya Fırat Anlı Kobani Afrin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title