Haberler

Konteynırkentteki Suriyelilerde Başbakan Erdoğan Sevgisi

Adem Kadam - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Kilis'te kurduğu konteynırkentte kalan Suriyeli Mecid ve Nadya çifti çocuklarına "Recep Tayyip Erdoğan" ismini verdi.

Adem Kadam - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Kilis'te kurduğu konteynırkentte kalan Suriyeli Mecid ve Nadya çifti çocuklarına "Recep Tayyip Erdoğan" ismini verdi.

Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriye vatandaşlarına Türkiye sahip çıktı. Bu çerçevede Öncüpınar Gümrük Tesisleri'nin yanındaki Hac Konaklama Tesisleri alanına 12 bin kişinin barınabileceği konteynırkent kuruldu.

AFAD ve Kilis Valiliği, Suriye vatandaşlarının sorunsuz bir şekilde konaklaması yoğun mesai içerisinde. Ülkelerindeki olumsuz koşulların ardından konteynırkentte barınan Suriye vatandaşları, Türkiye'ye müteşekkir. Her fırsatta bunu dile getiriyor. Konteynırkentteki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sevgisi de dikkati çekiyor.

-"Recep Tayyip Erdoğan" bebek...-

Mecid ve Nadya çifti, konteynırkentte konaklayan 12 bini aşkın Suriye vatandaşından ikisi.

Suriye'de kurulu düzenleri, geleceğe dair ümitleri varken Nadya üçüncü çocuğuna hamile kalmış. Ancak hayatlarını sürdürdükleri köyleri bombalanınca doğacak çocukları için terk etmek zorunda kalmışlar Suriye'yi. Göç zorunlu olmuş, iki çocuklarını da alıp, Nadya karnı burnunda bir haldeyken konteynırkente gelmişler ve bir erkek çocukları dünyaya gelmiş. Sıra minik yavruya isim koymaya gelince ortaklaşa karar almışlar ve "Recep Tayyip Erdoğan" adını koymuşlar yavrularına.

Mecid, "Başbakan Erdoğan'ı sevdiğimiz için oğluma Recep Tayyip Erdoğan ismini koyduk" derken, Nadya da "Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyoruz. Çünkü bize sahip çıktı. Üç çocuğum var. Kızım olursa adını 'Emine' koyacağız. Türkiye'den Allah razı olsun" diyor.

Mecid ve Nadya çifti, ülkelerindeki olumsuz şartlar düzelene kadar konteynırkentte kalmaya devam edecek. Recep Tayyip Erdoğan bebek de bu süre zarfında Türkiye'nin misafiri olacak.

-"Damarımdaki kan artık Türkiye'ye ait"-

Mustafa da konteynırda konaklayan Suriye vatandaşlarından biri. Hayati tehlike nedeniyle ailesini de alıp Türkiye'ye sığınmış. Türkiye'ye şükran duyuyor.

Ülkesindeki çatışma halinden oldukça rahatsızlık duyan Mustafa, en kısa zamanda Suriye'deki olumsuz koşulların düzelmesini arzu ediyor. Beşşar Esed yönetimine tepki gösteren Mustafa, ülkesindeki antidemokratik uygulamalara dikkati çekiyor ve Beşşar Esed'in, katliam yaptığını, çocukları bile vurduğunu söyledi.

Suriyeli Mustafa, şunları kaydetti:

"Suriye'deki durum nedeniyle evlerimiz bombalandı. Bu nedenle ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. Türkiye ve Başbakan Erdoğan bize kucak açtı, sahip çıktı. Bize burada barınma imkanı sağladı. Benim damarımdaki kan artık Türkiye'ye ait. Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bir insan. Ben de çocuklarım da Tayyip Erdoğan için kurban oluruz."

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - KİLİS

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title