Haberler

Konteyner Kentte Karne Heyecanı

Kilis'teki konteyner kentte eğitim gören 4 bin 600 Suriyeli öğrenci karnelerini aldı Vali Tapsız: "Burada yetişen çocuklar barışın ve huzurun önümüzdeki dönemde sağlanmasını temin edecekler"

Kilis'teki konteyner kentte eğitim gören 4 bin 600 Suriyeli öğrenci karnelerini aldı.

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve söylenen şarkılarla karşılanan Vali Süleyman Tapsız, Suriyeli öğrencilere Türkçe bilip bilmediklerini öğrenmek için sorular surdu. Aldığı yanıttan memnun olan Tapsız, öğretmenlere daha hızlı ve güzel Türkçe öğretmeleri konusunda talimat verdi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Tapsız ve beraberindekiler daha sonra öğrencilere karneleri ile çeşitli hediyeler verdi.

Tapsız, konteyner kentte düzenlenen törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların 3 yıldır Türkiye'de misafir ettiklerini belirtti.

Kilis'te yaklaşık 80 bin Suriyeliyi ağırladıklarını dile getiren Tapsız, şöyle konuştu:

"Suriyeli öğrencilerimiz için açtığımız okullar var. Öncüpınar konteyner kentinde anaokulu, ilkokul ve lise mevcut. Burada 4 bin 600 öğrenci eğitim görüyor. Bugün de karnelerini dağıttık. Çocukların hepsi başarılı. Burada hem kendi müfredatlarını görüyor hem de Türkçe dil eğitimi alıyorlar. Yine az önce İstiklal Marşı'nı okudular, Türkçe şarkılar söylediler. Öğrencilerimizi, velilerini ve onları eğiten öğretmenlerimizi tebrik ediyorum."

Tapsız, Elbeyli'deki konteyner kentinde 7 bin 500 ve şehir merkezindeki 5 okulda ise 6 bin civarında öğrenci olduğunu kaydetti.

Türk okullarında da öğrencilerin karne aldığına işaret eden Tapsız, "Yaklaşık 32 bin öğrencimiz var. 18 bin de Suriyeli öğrencimiz var. Kilis'te il nüfusunun 3'te 2'si kadar öğrenci bulunuyor. Yani 50 bin civarında bir öğrenci var. Bu belki birçok ilçenin veya bazı küçük illerimizin nüfusundan bile fazla" dedi.

"Son dönemlerde çatışmalar arttı"

Tapsız, son dönemlerde Suriye tarafında çatışmaların yoğunlaştığını söyledi.

Sınırın diğer tarafındaki Esselame Sınır Kapısı yakınlarında kurula çadırlarda yaklaşık 20 bin civarında Suriyelinin barındığını dile getiren Tapsız, şöyle devam etti:

"Elbette bugün öğrencilerimiz için sevinçli ve mutlu bir gün. Bir dahaki eğitim öğretim yılında kendi ülkelerinde kendi memleketlerinde kendi evlerinde olmalarını arzu ediyoruz. Dileğimiz isteğimiz bu çocukların biran önce huzurlu, sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönmeleri ve Suriye'de akan kanın ve göz yaşının durması.

Burada yetişen çocuklar barışın ve huzurun önümüzdeki dönemde sağlanmasını temin edecekler. Türkiye ile Türk kardeşleriyle birlik ve beraberlik içerisinde asırlarca nasıl yaşamışlarsa bundan sonra da onun temelleri burada atılıyor. Bu çocuklar, burada yaşayan insanları her zaman Türk devletine Tük milletine karşı bir şükran duygusu ve minnet duygusu içerisindeler."

Törene, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Emre Abdullah Gök, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, daire amir ve müdürleri katıldı. - Kilis

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Tapsız Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title